Website alias aanmaken voor SEO URL’s

De functie Website alias aanmaken is op aanvraag beschikbaar. Deze maakt het mogelijk om (voor SEO) nieuwe URL’s te creëren als vervanging van bestaande URL’s. In bestaande URL’s worden kenmerken als ‘merk’ of ‘categorie’ genoemd inclusief nummer. Hieronder een voorbeeld van hoe een nieuwe URL een fictieve, bestaande URL kan vervangen. Toegespitst op een houten tuinhuis van het merk Karibu.

Bestaande URL:

• https://www.jouwdomein.nl/categorie/499/karibu-houten-tuinhuis

Nieuwe URL:

• https://www.jouwdomein.nl/karibu-houten-tuinhuis/

Website alias aanmaken

Om een nieuwe URL aan te maken ga je bij Website naar Website alias aanmaken.

website-alias-aanmaken-functie-01

Alias URL ingeven

Vervolgens kan je de nieuwe gewenste Alias URL ingeven. Let hierbij op dat je geen slash ‘/’ hanteert aan het begin. Aan het einde mag dit wel (evenals constructies als zoekwoord1/zoekwoord2/, etc.). Hoewel het verder mogelijk is om de URL te eindigen met .html, heeft dit niet de voorkeur. Niet alleen leiden kortere URL’s tot een betere ranking, maar worden deze ook beter onthouden en zorgen ze in de regel voor hogere doorklikpercentages.

Te hanteren zoekwoorden lopen uiteen. In het geval van het voorbeeld zou je dus karibu-houten-tuinhuis/ hebben ingevuld.

website-alias-aanmaken-functie-02

Activeren

Wanneer je de functie nog niet tegenkomt in Logic4, dan kan ons team Servicedesk deze voor je activeren.