Webshop

Website alias aanmaken voor SEO URL’s

De functie Website alias aanmaken is op aanvraag beschikbaar. Deze maakt het mogelijk om (voor SEO) nieuwe URL’s te creëren als vervanging van bestaande URL’s. In bestaande URL’s worden kenmerken als ‘merk’ of ‘categorie’ genoemd inclusief nummer. Hieronder een voorbeeld van hoe een nieuwe URL een fictieve, bestaande URL kan vervangen. Toegespitst op een houten tuinhuis van het merk Karibu.

Bestaande URL:

  • https://www.jouwdomein.nl/categorie/499/karibu-houten-tuinhuis

Nieuwe URL:

  • https://www.jouwdomein.nl/karibu-houten-tuinhuis/

Website alias aanmaken

Om een nieuwe URL aan te maken ga je bij Website naar Website alias aanmaken.
website-alias-aanmaken-functie-01

Alias URL ingeven

Vervolgens kan je de nieuwe gewenste Alias URL ingeven. Let hierbij op dat je geen slash ‘/’ hanteert aan het begin. Aan het einde mag dit wel (evenals constructies als zoekwoord1/zoekwoord2/, etc.). Hoewel het verder mogelijk is om de URL te eindigen met .html, heeft dit niet de voorkeur. Niet alleen leiden kortere URL’s tot een betere ranking, maar worden deze ook beter onthouden en zorgen ze in de regel voor hogere doorklikpercentages.

Te hanteren zoekwoorden lopen uiteen. In het geval van het voorbeeld zou je dus karibu-houten-tuinhuis/ hebben ingevuld.

website-alias-aanmaken-functie-02

Toegestane karakters

Het is erg belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de juiste karakters voor de Alias URL. Welke zijn toegestaan worden hieronder genoemd:

  • Cijfers
  • Letters
  • Forward slash (/)
  • Streepjes (-)

 

Let op: Er mogen geen spaties in de URL staan. Let hier op bij het toevoegen of inlezen van de Website Aliassen

Activeren

Wanneer je de functie nog niet tegenkomt in Logic4, dan kan je Consultant of ons team Servicedesk deze voor je activeren.

Let op: Indien je dit middels een import/export wil dan kun je dit via Lisa aanvragen. Er zal dan door een consultant een maatwerk import configuratie gemaakt kunnen worden waarmee je het in bulk kunt inlezen. Via Lisa kun je deze aanvraag indienen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met de Servicedesk door een e-mail te sturen naar help@logic4.nl
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.