Logic4

Voorraadcontrole aanmaken

In dit artikel lees je hoe een voorraadcontrole aangemaakt kan worden.

LET OP! Ons advies is om NOOIT de voorraad naar 0 te zetten wanneer je je voorraad gaat bijwerken!

Navigatie naar het programma

voorraadcontrole

In het hoofdmenu navigeer je naar ‘Artikelen’ > ‘Voorraad’ en klik je op ‘Voorraadcontrole aanmaken’. Het volgende scherm opent zich dan:voorraadcontrole

Aanmaken voorraadcontrole

voorraadcontrole

Hierboven zie je een voorraadcontrole welke volledig is ingevuld. Het enige dat nog rest is het verwerken van deze controle.

Je kunt bij een voorraadcontrole gebruik maken van 3 manieren om producten in de controlelijst te krijgen voor de telling:

  1. Toevoegen van artikelen middels de ‘Toevoegen’ knop
  2. Toevoegen van artikelen door o.b.v. artikelcode of barcode (EAN) in de groene balk te typen en op enter te drukken
  3. Het hele artikelbestand importeren door een voorraadlocatie te selecteren en op de knop ‘Importeer locatie’ te drukken

Door gebruik te maken van manier 3 heb ik bovenstaand scherm gevuld. Om de controle uit te voeren dien je voor elk artikel een telling op te geven. O.b.v. die telling berekend het systeem automatisch de voorraadcontrole waarde met een achtergrond kleur. Er kunnen 3 kleuren getoond worden:

  1. Groen: de controle wijkt niet af van het huidige voorraadaantal
  2. Geel: de controle wijkt positief (meer stuks geteld dan voorraad) af van het huidige voorraadaantal
  3. Rood: de controle wijkt negatief (minderstuks geteld dan voorraad) af van het huidige voorraadaantal

voorraadcontroleDoor goed te kijken naar de kleuren kan je analyses trekken uit de lijst. Wanneer je alles hebt ingevuld kan je een lijst uitprinten middels de ‘Printen’ knop. Wanneer alles verder gereed is kan men op de ‘Verwerken’ knop drukken. Het scherm aan de rechterzijde wordt vervolgens getoond. Bij het klikken op ja worden de voorraadmutaties doorgevoerd en wordt een melding getoond wanneer alles is verwerkt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.