Logic4

Vaste Match overzicht aanmaken

Binnen Logic4 bestaat de mogelijkheid om boekingscriteria in te stellen die helpen bij het verwerken van een rekeningafschrift. De criteria die worden ingegeven kunnen bestaan uit twee criteria, namelijk het bankrekeningnummer en/of de omschrijving. Het vullen van één van deze criteria is genoeg. Binnen logic4 heet dit het vaste match overzicht. Het vaste match overzicht is te vinden op het tabblad Administratie onder inrichten. Als er wordt geklikt op ‘Vaste match aanmaken’ opent zich een nieuw venster waarin de criteria kunnen worden ingevuld.

Bankrekeningnr. (IBAN): Hier kan de tegenrekening die op het bankafschrift bij een boeking getoond wordt ingegeven worden. Als er een match is tussen het ingegeven rekeningnummer en de tegenrekening op het rekeningafschrift zal de ingestelde boeking van kracht worden.
Interne omschrijving: De naam van dit veld is puur intern bedoeld. Hieraan kun je de vaste match herkennen in het totale overzicht.
Vaste match omschrijving: Hier kan de omschrijving die op het bankafschrift bij een boeking getoond wordt ingegeven worden. Als er een match is tussen deze omschrijving en de omschrijving (regelniveau) op het rekeningafschrift zal de ingestelde boeking van kracht worden.
Grootboek: Als er een match is op rekeningnummer of omschrijving en bij dit veld is een grootboekrekening gevuld dan zal logic4 het bedrag boeken naar deze grootboekrekening.
BTW code: Als er een match is op rekeningnummer of omschrijving en bij dit veld is een BTW code gevuld dan zal logic4 het bedrag boeken met deze BTW code.
Kostenplaats: Als er een match is op rekeningnummer of omschrijving en bij dit veld is een kostenplaats gevuld dan zal logic4 het bedrag boeken met deze kostenplaats.
Ontvangst / uitgave: Geef hier aan of de match van toepassing is op een ontvangst of een uitgave. Dit kan ook beide zijn, laat het veld dan leeg.

 

De vaste match instellingen van kracht laten worden op een geïmporteerd rekeningafschrift.

Als de vaste match instellingen zijn ingevoerd dan worden deze van kracht op het moment dat er een MT940 bestand wordt geïmporteerd. Logic4 laat aan de klant van cijfers en kleuren zien in hoeverre de software een match heeft kunnen maken. Een match kan bijvoorbeeld niet volledig zijn omdat er meerdere facturen tegelijk zijn betaald maar niet alle facturen staan nog open. Dan is er wel een match op debiteur- en factuurniveau. Maar op factuurniveau is de match in dat geval niet 100%. De kleurcodes hebben de volgende betekenis:

  • 0 (rood): er heeft geen match kunnen plaatsvinden
  • 1 (oranje) er heeft een 25% match kunnen plaatsvinden
  • 2 (lichtgroen): er heeft een 50% match kunnen plaatsvinden.
  • 3 (donkergroen): er heeft een 100% match kunnen plaatsvinden.

Controleer altijd iedere regel op een rekeningafschrift. Ook als een regel een 100% match heeft volgens de criteria. Het is namelijk geen garantie dat een 100% match ook daadwerkelijk juist is!

In het voorbeeld hieronder is de match goed te zien. De kolom ’tegenrekening’ bevat het bankrekeningnummer waarop gematcht kan worden en de kolom ‘Afschrift’ bevat de omschrijving waarop de gematcht kan worden.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.