Logic4

Vanuit een offerte een verkooporder maken

Op basis van een offerte kan binnen Logic4 heel gemakkelijk een verkooporder worden gemaakt. Daarbij is het ook mogelijk om automatisch de status van de offerte te laten aanpassen zodat duidelijk is dat er een verkooporder is aangemaakt. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit kan.

Vanuit een offerte een verkooporder aanmaken

In het offertescherm zit de knop ‘Maak order’. Middels deze knop wordt op basis van de offerte een verkooporder aangemaakt. De offerte moet hiervoor wel volledig zijn gevuld! 

Offertestatus van bij aanmaken verkooporder automatisch laten wijzigen

Op het tabblad ‘Instellingen’ kunnen de systeem instellingen worden ingesteld. Op het tabblad ‘Order’ bij de systeeminstellingen kan een status worden ingegeven die van kracht wordt op het moment dat vanuit een offerte een verkooporder wordt aangemaakt. Die status wordt dus actief nadat op de knop ‘Maak order’ is geklikt zoals hierboven is aangegeven. De status waaruit gekozen hangt af van welke statussen zijn aangemaakt voor een offerte. Zie hier voor het artikel over de artikelstatussen 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.