Toevoegen van filters op de webshop

We kunnen artikelen eigenschappen meegeven waar op de webshop op gefilterd kan worden. Op deze manier kan van een ruim aanbod aan artikelen een kleinere selectie worden gemaakt waardoor de klant sneller de beste keuze kan maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je filters kunt toevoegen en de eigenschappen op artikelen kunt toevoegen.

Voordat we een artikel template aanmaken of wijzigen moet er gecontroleerd worden of er een artikel template groep aanwezig is of dat er 1 aangemaakt moet worden. Dit doe je door naar ‘Artikelen’ > ‘Inrichten’ > ‘Artikel template groepen overzicht’ te gaan en hier een record aan te maken.

Aanmaken van een artikel template

artikel-templateDe eerste stap is het aanmaken of wijzigen van een artikel template. Wanneer je naar ‘Artikelen’ > ‘Inrichten’ > ‘Artikel template overzicht’ gaat wordt het volgende scherm geopend en kunnen we een nieuw template aanmaken of een bestaande wijzigen:template-eigenschappen

In dit programma heb je een aantal kolommen welke je kunt invullen voor het aanmaken van een eigenschap:

• ‘Eigenschap’: de naam van de eigenschap
  • ‘Groep’: de artikel template groep
  • ‘Volgorde’: hier kan je de sortering op de webshop mee bepalen
  • ‘Eenheid’: hier kan je de eenheid opgeven welke dan achter elke waarde wordt weergegeven
  • ‘Opmerking’: een interne opmerking
  • ‘Enumeraties’: hier kan je alle mogelijke waarden opgeven welke voor deze eigenschap van toepassing zijn gescheiden door een ‘;’
  • ‘Opnemen in filter’: dit vinkje geeft aan of de eigenschap in het filter op de webshop getoond mag worden
  • ‘Verbergen in webshop’: dit vinkje bepaalt of de eigenschap op de webshop getoond mag worden; zowel in het filter als op het artikel
  • ‘Opnemen in Details’: dit vinkje bepaalt of de eigenschap als detail wordt weergegeven op het product
  • ‘Type’: hier kan je aangeven  of de eigenschap als ‘Rangeslider’ getoond moet worden of als losse waarden onder elkaar

Toevoegen van een eigenschap op een artikel

Nu we een template hebben aangemaakt moeten we de eigenschappen nog koppelen op het artikel. We navigeren daarom naar ‘Artikelen’ > ‘Artikel overzicht’ en zoeken vervolgens het artikel op en openen deze door dubbel te klikken of op ‘Wijzigen’ te klikken. Wanneer we dit hebben gedaan opent zicht het volgende scherm:eigenschap-artikel

Wanneer we hier het tabblad ‘Template’ aanklikken kunnen we door middel van de dropdown het gemaakte of gewijzigde artikel template selecteren en zullen alle eigenschappen worden ingeladen. Je kunt nu de eigenschappen op het artikel aangeven door gebruik te maken van de dropdown op de eigenschap. Dit kan je hierboven in de afbeelding zien. Op het moment dat je daarmee klaar bent klik je op 1 van de ‘Opslaan’ knoppen en heb je 1 artikel voorzien van template eigenschappen.

LET OP: alvorens de eigenschappen zichtbaar worden op de webshop dien je een resetcache.aspx uit te voeren op de webshop. Dit doe je door de webshop URL te voorzien van /resetcache.aspx. Voorbeeld: ‘https://tegelshop.logic4.nl/resetcache.aspx’

Resultaat

Hieronder zie je het resultaat van de bovenstaande stappen:

filters-webshop