Logic4

Toevoegen van datavelden op een rapport

Waarschijnlijk zijn er een aantal gegevens die je graag wilt zien op een rapport, bijvoorbeeld het factuurnummer dat bij een factuur hoort en factuurregels. Dit doen we door datavelden toe te voegen aan het rapport en de juiste eigenschappen te zetten op deze objecten. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we voor tekstobjecten een ‘TextBox’ nodig waar het dataveld aan gekoppeld dient te worden.

datavelden

Stap 1: Sleep een ‘TextBox’ object op je werkblad
Stap 2: Zoek de naam van het dataveld op door op de knop ‘Bekijk eigenschappen’ te klikken linksonder in het scherm
Stap 3: Kopieer de naam van het dataveld door deze te selecteren en op de knop ‘Kopiëren naar klembord’ te klikken

In bovenstaande afbeelding zie je een kolom ‘Detail’. Deze kolom geeft aan of het veld een ‘Detail’ veld is (vinkje aan) of geen ‘Detail’ veld is (vinkje uit). Dit is van belang bij het toevoegen van datavelden.statische-tekst

Om een dataveld toe te voegen in de pageHeader hebben we dus geen detail veld nodig en plakken we de gekopieerde naam in objecteigenschap: ‘(Name)’.

Nu willen we de factuurregels toevoegen aan het rapport. Dit zal in lijstvorm worden getoond, omdat het repeterende velden zijn. Om dit voor elkaar te krijgen dien je extra ‘TextBox’ velden in de detail sectie te slepen. Bij een detail sectie wil je eigenlijk altijd titels boven de velden en zal je een ‘GroupHeader1’ moeten toevoegen aan deze sectie.

groupheaderHierboven zie je hoe een Group header wordt toegevoegd om vervolgens de detailsectie in te richten.

Vervolgens dien je door middel van ‘Label’, ‘TextBox’ en optioneel ‘Line’ objecten de detail sectie in te richten.

detail-sectieHierboven zie je wat het resultaat is geworden van het werkblad nadat de objecten zijn toegevoegd. In de Group header zijn titels (‘Label’) toegevoegd en is er een lijn (‘Line’) onder deze titels gezet. Vervolgens zijn er datavelden in de detail sectie geplaatst (‘TextBox’).

Configureren van een repeterend dataveld:
Stap 1: Sleep een ‘TextBox’ object toe aan het werkblad
Stap 2: Zoek de naam van het veld op door op ‘Bekijk eigenschappen’ te klikken
Stap 3: Selecteer de regel en druk op ‘Kopiëren naar klembord’
Stap 4: Plak de naam van het dataveld in de objecteigenschap ‘DataField’

 LET OP: Bij detail datavelden zetten we de naam van het veld bij ‘DataField’ neer en bij niet-detail velden plakken we de naam van het dataveld in ‘(Name)’!

Afdrukvoorbeeld van rapport:

afdrukvoorbeeld

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
1
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.