Logic4

Statiegeld artikelen Quantore

In deze korte handleiding leggen we uit hoe je Logic4 Desktop en de leveranciersconnector moet inrichten voor het gebruik van statiegeld.
In overleg met Quantore is besloten dat het statiegeld artikel als onderdeel van een artikel wordt gezien. Dat wil zeggen dat statiegeld artikelen samengestelde artikelen worden en dat Quantore deze ook kenmerkt als statiegeld artikel.

 1. Tussenrekening aanmaken voor de verwerking van de boekingen
 2. Statiegeld artikel aanmaken
 3. Inrichting systeeminstellingen
 4. Leveranciersconnector instellen

1. Tussenrekening aanmaken voor verwerking van statiegeld

De eerste stap is het aanmaken van de tussenrekening statiegeld.
Maak daarom een Grootboek aan. Hoe je dit doet vind je in deze handleiding: Aanmaken van een grootboekrekening

Ga naar tabblad: Administratie –> Groep: Inrichten –> Grootboek beheren en kies voor nieuw.

 1. Kies hier je grootboeknummer
 2. Kies hier je omschrijving
 3. Selecteer type Balans rekening
 4. Kies rubriek Overig
 5. Kies de BTW code BTW vrij. Indien je deze nog niet hebt, dien je deze aan te maken. Meer informatie vind je hier: BTW code aanmaken

 

 

2. Statiegeld artikel aanmaken

Stap 1:
Maak een artikelgroep (hoofdgroep) aan van het type Producten koppelbaar zonder voorraad en koppel je tussenrekening als Grootboek omzet. Deze groep hoeft niet zichtbaar te zijn op de webshop.
Kies hier voor de tussenrekening die je hebt aangemaakt voor statiegeld.

Stap 2:
Maak vervolgens het artikel aan en koppel deze aan de bij stap 1 aangemaakte artikelgroep (Hoofdgroep)

 1. Voer hier artikelcode en eventueel barcode in
 2. Selecteer een artikelstatus. In dit voorbeeld hebben we een aparte artikelstatus aangemaakt genaamd Statiegeld. Maak de artikelstatus aan zoals dit voorbeeld:
 3. Koppel je artikel aan een merk en aan de Hoofdgroep zoals bij stap 1 gemaakt
 4. Voer een omschrijving in
 5. Klik vervolgens op tabblad Prijzen
 6. Controleer of de BTW 0% is volgens de groep (Omzetgrootboek op artikelniveau bepaald dit). Indien deze toch afwijkt dan kan hier een artikel specifieke BTW worden ingesteld.
  Let op: Selecteer bij BTW inkoop altijd de BTW code vrij!
 7. Voer hier de prijs in van het statiegeld (1 stuksprijs is EUR. 0,15).
 8. Ga naar tabblad leveranciers en kies hier Quantore als leverancier.

Stap 3:
Om het statiegeld artikel toe te kunnen voegen aan een artikel dien je een Samengestelde artikelgroep aan te maken. Deze is nodig om te kunnen werken met samengestelde artikelen.
Ga naar tabblad: Artikelen –> Groep: Inrichten –> Samengestelde artikelgroepen en maak de groep Samengestelde artikel aan.

Als je deze stappen hebt doorlopen kun je het artikel opslaan.

 

3. Inrichting systeeminstellingen

Zichtbaarheid statiegeld artikel:
Omdat artikelen met statiegeld nu samengestelde artikelen worden kan het zijn dat je niet wilt dat een klant ziet dat de door hem/haar bestelde artikel een samenstelling is. Dit kun je uitschakelen door deze in de systeeminstelling uit te schakelen.
Ga naar tabblad: Instellingen –> Groep: Systeem –> Systeeminstellingen –> tabblad: Artikelen –> [ ] Samenstelling artikel verbergen voor eindklant.

Met deze instelling voorkom je dat je klant in de shop en op de rapporten ziet dat het een samengesteld artikel betreft.

Niet voorraad houdend product
Omdat statiegeld geen voorraad houdend product is hoef je deze ook niet in te kopen bij Quantore en mag deze bij de verwerking van een verkooporder direct worden uitgeleverd. Om dit te realiseren dien je de instelling [ ] Niet voorraadhoudende artikelen direct uitleveren bij het verwerken van een dropshipment inkooplevering

Ga in de systeeminstellingen naar het tabblad: Inkooporder en selecteer de instelling:

Deze instelling zorgt er voor dat bij de uitlevering (welke via de inkooporder synchronisatie uitgevoerd wordt) direct wordt uitgeleverd en deze komt dan ook niet terug op de inkooplevering.

Let op: Statiegeld wordt niet ingekocht maar zal wel worden verrekend op de inkoopfactuur.

4. Leveranciersconnector instellen

Nadat er een statiegeld artikel is aangemaakt en er een tussenrekening is toegevoegd kan de leveranciersconnector worden ingericht.
Quantore levert de artikelen aan met een kenmerk hierin verwerkt. De afspraak met Quantore is dat wij deze herkennen en aan de hand van dit kenmerk, het in te lezen artikel typeren als Samengesteld artikel.
Om dit in te richten dien je het aangemaakte statiegeld artikel in te stellen en de betreffende tussenrekening:

Open de leveranciersconnector en en klik op Instellingen wijzigen –>  Leverancier specifieke instellingen –> Quantore instellingen en stel het artikel en de tussenrekening in en klik op Opslaan.

Belangrijk:
Nadat alle handelingen zijn uitgevoerd kun je contact opnemen met Quantore via de verkoop afdeling (verkoop@quantore.com) om de artikelen ‘vrij te laten geven’ zodat ze ook in de productfeed komen.

Hoe ziet een artikel er na de inrichting en inleesactie van Quantore er dan uit?

Dit betreft de juiste inrichting van een artikel met statiegeld. Wijzig dit niet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.