Printer instellingen voor het genereren van rapporten binnen Logic4 Desktop

In deze handleiding leggen we uit welke instellingen je in Logic4 Desktop moet doen om je rapporten op een juiste wijze te genereren en printen.

Let op: Logic4 Desktop haalt de printers op aan de hand van je voorgeïnstalleerde printers vanuit Windows.

Instellen van de printers in je Lokale instellingen

Als eerste stap gaan we de printers instellen die van toepassing zijn voor het genereren van de verschillende rapport types. Ga hiervoor naar Instellingen –> Lokale instellingen –> Printers/Scanners.

1. Dit betreft de standaard printer voor alle documenten die je vanuit Logic4 wilt printen.
  2. Dit betreft de printer voor je pakbon (meestal A4, dus gelijk aan je standaard printer).
  3. Hier stel je de labelprinter in voor het genereren van je labels.
  4. Dit is de standaard printer voor je briefpapier. Voor briefpapier kun je in je Printereigenschappen een lade kiezen, maak hiervoor dan een aparte printer aan.
  5. Hier kies je de printer die je wilt gebruiken voor het printen van je facturen.
  6. Dit is ook meestal je standaard printer of kopieer/print machine.
  7. Hier stel je de bonnenprinter in, die vaak aan de kassa gekoppeld zit.
  8. Dit is ook meestal je standaard printer.
  9. Hier stel je de labelprinter in of je specifieke verzendlabelprinter.
  10.  Deze is bedoeld voor specifieke CMR documenten (Vrachtbrieven).
  11.  Deze instelling raden we aan om altijd aan te zetten zodat Logic4 Desktop bepaalt welke printers er worden gepakt bij het genereren/printen van de betreffende rapporten.

Instellingen van je printer in je Windows omgeving

Als je dit hebt ingesteld is het belangrijk om één standaard printer ingesteld te hebben bij je Printers en scanners. Hoe je dit instelt zie je in onderstaand screenshot:

Voorkomende (fout)melding

Het komt wel eens voor dat onderstaande melding wordt getoond als de hier boven genoemde instellingen niet zijn geconfigureerd.

Om deze foutmelding te voorkomen is het belangrijk bovenstaande stappen te doorlopen