Logic4

PIN / kassa (POS) koppeling instellen

Let op:
Per kwartaal 3 van 2023 is er een vernieuwde koppeling met CCV. Meer informatie hierover vindt je hier:
Logic4 en CCV vaste kassa koppeling

Onderstaande gaat over de koppeling voor Q3 van 2023. 

Om de pin/kassa te gebruiken dienen er een aantal zaken ingesteld te worden alvorens het werkt.

Inrichting

Er kan met CCV worden gekoppeld aan de hand van de volgende apparaten: Vx520 cashier unit + Vx820 PINpad https://www.ccv.nl/product/ccv-smart-vx-520-vx-820-vaste-betaalautomaat   Deze kan vervolgens worden geïnstalleerd, met de driver en handleiding van onderstaande link: https://ccv.nl/vx520-driver Wanneer je beschikt over de VX570 i.c.m. de VX810 dan is dit ook geen probleem. Bij het instellen wordt een COM-poort opgegeven. Het nummer van deze COM-poort (standaard is dit 9), moet bij de lokale instellingen in Logic4 op het tabblad Systeem worden gevuld.

 

 

LET OP: Op voorhand, de instellingen op de kassaterminals dienen te zijn; (gelieve dit te controleren)
– Speed; 9600 Baud
– Format: 7 bits even parity
– Start/stop: 1 start bit, 1 stopbit

LET OP: het TwoStep protocol dient aan te staan op de terminals: De instellingen voor de parameters van de terminal bij het TwoStep protocol is afhankelijk van de aansluiting op uw kassa-systeem.
Voor USB is dit USB, voor Serieel is dit Serieel. Het Service Center dient dit als zodanig in te stellen, op het Terminal Management System (TMS) voor de betreffende terminal.

LET OP: De Vx520 is als losse unit te koppelen maar dat betekent dat er geen directe koppeling ontstaat met de kassa. Dit is alleen in het geval met de combinatie van de Vx520 cashier unit en de Vx820 PINpad.

 

Dit kan getest worden. Daarna kan er contact met CCV opgenomen worden en aangegeven worden dat jullie willen koppelen met Logic4. Samen met CCV wordt dan verder de pinapparatuur ingesteld, waarna er via deze koppeling gepind kan worden. pin-koppeling Voor het koppelen van de kassalade dien je de kassa te verbinden met de computer. Wanneer je dit hebt gedaan moet deze zichtbaar worden bij apparatenbeheer in configuratiescherm. Op deze manier kan je een COM poort opzoeken die je voor de kassa lade kan vullen. Daarnaast dien je een command in te vullen met de volgende tekst ‘PROMAG’.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Op datum
18 aug 2017
Categorie
POS
Tags
, , , , ,
Heeft dit artikel geholpen?
1
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.