Webshop

Page title en meta description instellen op de homepages bij multishop (voor SEO)

LET OP: Draaien meerdere webshops van jullie op het Logic4 platform, dan is dit help artikel voor elke homepage hiervan relevant. Draait er slechts één webshop, vraag dan de servicedesk of je consultant om de page title en meta description hiervoor in te stellen.

De page title en meta description zijn bekende SEO termen (Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie). Deze twee elementen vormen het organische resultaat in zoekmachines zoals Google en Bing. Als je een overtuigende page title en meta description hebt, dan klikken mensen vaker op de link. Hiermee trek je meer verkeer naar je website.

Stap 1: Bedenk een krachtige page title en meta description

Page titles en meta descriptions variëren sterk in overtuigingskracht. Als je teveel tekens gebruikt, dan wordt het organische resultaat gedeeltelijk afgebroken. Daardoor is niet alle tekst leesbaar (op desktop en/of mobiel). Hieronder enkele richtlijnen waar je rekening mee kan houden bij het opstellen van een sterke page title en meta description voor jouw homepage.

Page title: Dit is wat je in de zoekresultaten als kop ziet. Zet de bedrijfsnaam (wat tevens het zoekwoord is) vooraan in de page title. Omschrijf daarna in een paar woorden welke producten je verkoopt, waar jouw bedrijf voor staat of waarom mensen jouw webshop moeten bezoeken. Houd een maximum aan van 60 tekens inclusief spaties.

Meta description: Dit is wat je in de zoekresultaten onder de kop ziet. Deze tekst wordt niet door de zoekmachine gebruikt om te beoordelen hoe hoog jouw webshop in de zoekresultaten komt, maar is voor de bezoeker wel interessant. De tekst moet gerelateerd zijn aan de inhoud van de pagina en wederom het zoekwoord bevatten. Richtlijn is 120-156 tekens inclusief spaties.

page-title-meta-description2

Stap 2: Voer de page title en meta description in

In Logic4 Desktop voer je voor de homepage een page title en meta description in via Website > Websites overzicht.

websites-websites-overzicht

Klik vervolgens op de website waar het om gaat. Geef bij de velden Hoofdtitel en Omschrijving respectievelijk de page title en meta description voor de homepage in. Klik vervolgens op Opslaan en sluiten.

page-title-meta-description-homepages

LET OP: Deze instructie gaat alleen over de homepage. Hoe je page titels en meta descriptions van categoriepagina’s (artikelgroepen) invult, lees je in het Stappenplan naar goede SEO teksten bij artikelgroepen.

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.