Logic4

Page title en meta description instellen op artikelpagina's (voor SEO)

De page title en meta description zijn bekende SEO termen (Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie). Deze twee elementen vormen het organische resultaat in zoekmachines zoals Google en Bing. Als je een overtuigende page title en meta description hebt, dan klikken mensen vaker op de link. Hiermee trek je meer verkeer naar je website.

page-title-meta-description

Overige help-artikelen over SEO, page titles en meta descriptions

Hoe de page titles en meta descriptions van (individuele) artikelpagina’s tot stand komen lees je hieronder.

Standaard instelling voor page titles

Binnen Logic4 is het mogelijk om op grote schaal artikeldata te importeren. Bij individuele artikelen is de page title standaard gelijk aan Artikelnaam 1. Hiervoor is gekozen omdat veel bedrijven tienduizenden artikelen in het assortiment hebben en het erg tijdrovend is om voor alle artikelen aparte SEO informatie in te voeren. Op deze manier is er altijd iets gevuld, zonder dat het extra werk oplevert.

Let op: Wil je afwijken van de standaard instelling dat de page title gelijk is aan Artikelnaam 1? Vraag dan eerst aan de Servicedesk om de extra instelling voor Multi-talige artikelinformatie voor jouw webshop te activeren.

SEO informatie vullen voor een artikelpagina

Heeft de Servicedesk of de consultant de instelling Multi-talige artikelinformatie voor jullie geactiveerd? Zo ja, dan is het mogelijk om eigen page titles in te vullen voor artikelpagina’s. Hiervoor maak je gebruik van de velden voor SEO informatie.

Zoek in Logic4 Desktop via Artikelen > Artikel overzicht naar het artikel waarvan je gegevens wilt wijzigen.

artikel-overzicht

Ga naar SEO Informatie. Daar zie je onder Multi-talige artikelinfo de volgende velden:

  • Titel
  • Meta omschrijving

Deze velden vullen de page title en meta description op de betreffende artikelpagina. Mochten jullie gebruik maken van artikel varianten (ook wel ‘moeder-kind artikelenstructuur’ genoemd), dan is er via de verschillende velden meer flexibiliteit mogelijk.

page-title-meta-description-artikelpaginas

 

Page title addon wijzigen

Page titles op Logic4 webshop pagina’s krijgen standaard een ‘addon’ mee. Meestal bestaat deze uit een aanvullend stukje tekst met de bedrijfsnaam erin, bijvoorbeeld ‘ | Logic4′. Deze is voor alle pagina’s hetzelfde. Het is een verplicht veld in de management portal. Wil je hier geen gebruik meer van maken, dan kan de inhoud van het addon veld worden vervangen door een HTML spatie. Met andere woorden, een niet zichtbaar teken. Vraag de servicedesk of consultant om dit toe te passen. De code van de HTML spatie staat hieronder weergegeven.

 

Let op: De page title addon is voor alle pagina’s op de webshop gelijk. Deze kan dus niet voor specifieke pagina’s aangepast worden.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.