Logic4

Optie 'Laatst door jou bekeken' instellen voor de webshop

Het is mogelijk om de optie ‘Laatst door jou bekeken’ te laten activeren op de webshop. Op deze manier kunnen bezoekers de laatste 5 artikelen terugzien die ze hebben bekeken.

Aanvragen via de Servicedesk

Deze optie moet eerst aangezet worden. Dit kun je aanvragen bij de Servicedesk van Logic4 via help@logic4.nl. Vervolgens zal er terugkoppeling plaatsvinden en kun je de pagina configuratie aanmaken in Logic4.

Pagina configuratie aanmaken

De optie ‘Laatst door jou bekeken’ is in te stellen door naar het tabblad ‘Website’ te gaan. Kies daar vervolgens voor ‘Pagina configuratie aanmaken’ onder het kopje ‘Configuratie’.

Doorloop de volgende stappen om de configuratie goed in te richten:

  1. Dit is de interne naam voor de pagina configuratie. In het geval van meerdere webshops is dit een belangrijk veld om te weten waar deze optie wordt getoond.
  2. Deze sleutel zorgt ervoor dat deze pagina configuratie linkt naar de juiste instellingen.
    Typ hier: next-lastviewedproductlist
  3. Selecteer hier de gewenste taal voor deze pagina configuratie.

Vervolgens kun je klikken op ‘Toevoegen’.

Configuratie instellen

Doorloop de volgende stappen om de instellingen van de configuratie goed in te stellen.

  1. Kies bij Type voor ‘Website element’.
  2. Kies bij Groep voor ‘Laatst bekeken’.

Daaronder kan ingevuld worden waar op de pagina dit zal worden weergegeven. In dit voorbeeld zal deze optie onderaan de pagina verschijnen boven de footer.

Let op: De artikelen worden standaard met maximaal 5 producten naast elkaar weergegeven. Dit kunnen er niet meer/minder worden. Het is ook niet nodig hier een Slide-class toe te voegen.

Weergave: 'eerder bekeken' op de webshop

Op de webshop ziet het ‘recent bekeken’ voorbeeld er zo uit:

Let op: Wanneer de pagina configuratie is opgeslagen zul je een reset cache moeten uitvoeren door middel van: https://eigendomeinnaam.nl/resetcache.aspx Hierna zal deze optie beschikbaar zijn op de webshop. Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, neem dan contact op met de afdeling Klantgeluk.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.