Logic4

Nieuwe uitlevering via scanner

scherm-scannerIn “Nieuwe uitlevering via scanner” is het mogelijk om na het scannen van de pickbon/order alle artikelen die uitgeleverd moeten worden eerst te scannen. Alle artikelen die gescand zijn worden uitgeleverd op deze order. Bij het eerste keer opstarten van deze functie krijg je onderstaande melding.

Volg onderstaande stappen om deze functie goed in te richten.

LET OP: voor het testen hebben wij de volgende scanner gebruikt: ‘Symbol ls2208-SR20007R-UR’. Als de voorkeur uit gaat naar een draadloze scanner is de volgende ook goed bevonden ‘Symbol li4278’. Je mag natuurlijk altijd een andere scanner aanschaffen, maar zorg ervoor dat dit een scanner is die de volgende instelling bevat: “IBM Handheld USB”. Vraag dit te allen tijde na bij de leverancier van de scanner.

LET OP: Download altijd de Zebra CoreScanner driver op de volgende URL: https://www.zebra.com/us/en/support-downloads/software/developer-tools/scanner-sdk-for-windows.html

TIP: wanneer de scanner niet werkt na installatie van de driver kan men de SDK nog installeren: https://www.zebra.com/us/en/support-downloads/software/developer-tools/scanner-sdk-for-windows.html

Lokale instellingen

Klik op ‘Instellingen’ > ‘Lokale instellingen’. Op het tabblad Printers/Scanners zet een vinkje bij ‘Barcode gebeurtenissen globaal afvangen ipv dat de barcode scanner een toetsenbord simuleert’ en klik op ‘Opslaan en sluiten’.

Handscanner programmeren

Sluit de scanner via USB aan op de computer. Wacht totdat alle piepjes en meldingen zijn geweest. In de handleiding van de scanner staan verschillende barcodes waarmee de scanner geprogrammeerd kan worden. Zoek naar de barcode “IBM Hand-held USB”. Scan deze barcode.

Verifieer of de volgende driver is geïnstalleerd en doe dit anders alsnog:

Zebra CoreScanner driver op de volgende URL: https://www.zebra.com/us/en/support-downloads/software/developer-tools/scanner-sdk-for-windows.html

Optioneel: start de computer opnieuw op.

 

Rapport aanpassen

Op het rapport pickbon moet de systeem barcode toegevoegd worden. Open het juiste rapport en voeg het veld “txtSystemPickBonBarcode” toe onder de eigenschap (Name).

Systembarcode

Systembarcode

Werkwijze

Open het scherm “Nieuwe uitlevering via scanner”. Scan de pickbon/order en scan vervolgens de producten welke uitgeleverd worden.

Klik na het scannen op ‘Verwerken’ of ‘Verwerken en factureren’.

TIP: onder het kopje “Instellingen” > “Systeem” > kan je een rapport uitdraaien via “Commando barcodes printen”. Dit voorziet je in een A4 met barcodes. Deze barcodes zorgen ervoor dat je geen muis meer hoeft te gebruiken maar een barcode kan scannen die “Verwerken en factureren” simuleert.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
1
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.