Nieuwe uitlevering via scanner

scherm-scannerIn “Nieuwe uitlevering via scanner” is het mogelijk om na het scannen van de pickbon/order alle artikelen die uitgeleverd moeten worden eerst te scannen. Alle artikelen die gescand zijn worden uitgeleverd op deze order. Bij het eerste keer opstarten van deze functie krijg je onderstaande melding.

Volg onderstaande stappen om deze functie goed in te richten.

LET OP: voor het testen hebben wij de volgende scanner gebruikt: ‘Symbol ls2208-SR20007R-UR’. Als de voorkeur uit gaat naar een draadloze scanner is de volgende ook goed bevonden ‘Symbol li4278’. Je mag natuurlijk altijd een andere scanner aanschaffen, maar bovenstaand model garandeert de werking.

TIP: wanneer de scanner niet werkt na installatie van de driver kan men de SDK nog installeren: https://www.zebra.com/us/en/support-downloads/software/developer-tools/scanner-sdk-for-windows.html

Lokale instellingen

Klik op ‘Instellingen’ > ‘Lokale instellingen’. Op het tabblad Printers/Scanners zet een vinkje bij ‘Barcode gebeurtenissen globaal afvangen ipv dat de barcode scanner een toetsenbord simuleert’ en klik op ‘Opslaan en sluiten’.

Handscanner programmeren

In de handleiding van de scanner staan verschillende barcodes waarmee de scanner geprogrammeerd kan worden. Zoek naar de barcode “IBM Hand-held USB”. Scan deze barcode.

Rapport aanpassen

Op het rapport pickbon moet de systeem barcode toegevoegd worden. Open het juiste rapport en voeg het veld “SystemBarcode” toe.

Werkwijze

Open het scherm “Nieuwe uitlevering via scanner”. Scan de pickbon/order en scan vervolgens de producten welke uitgeleverd worden.

Klik na het scannen op ‘Verwerken’ of ‘Verwerken en factureren’