Logic4

Maximale databasecapaciteit bereikt

Bij het opstarten van Logic4 kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat de database van Logic4 vol zit. Onderstaand een screenshot van deze melding.

Deze melding kan 2 dingen betekenen.

  1. Database vol
  2. Verkeerde Windows instelling

Onderstaand zullen we beide punten bespreken.

Database vol

Wanneer de database van Logic4 vol zit krijg je bij het opstarten van Logic4 bovenstaande melding. Je kan de omvang van de database controleren via onderstaande stappen.

Je krijgt onderstaand scherm te zien.

Voor het vergroten van de database kunt u contact opnemen met de afdeling sales of Servicedesk van Logic4. Een andere manier om de database te legen is om historie emails te verwijderen uit het systeem. Klik hier voor meer uitleg over het verwijderen van emails.

Verkeerde Windows instelling

Het kan ook zijn dat Logic4 onterecht een melding geeft van een volle database. Hier kom je vaak achter op het moment dat je op ene computer wel de melding krijgt van een volle database en de andere computer niet. Dit komt dan omdat Windows op de computer waarop je de melding krijgt niet goed is geconfigureerd. Het is belangrijk dat de instellingen van Windows op taal Nederlands staan. Via de landinstellingen van Windows moet het volgende aangepast worden.

Decimaalteken moet zijn: , (komma)
Cijfergroeperingssymbool moet zijn: . (punt)

Zie onderstaand screenshot:

Let op: bovenstaand screenshot is op basis van Windows 10. Schermen kunnen in andere Windows versies afwijken. Mocht het niet lukken om bovenstaand in te stellen dan verzoeken wij u om contact op te nemen met uw netwerk- /computerbeheerder.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.