Logic4

KvK koppeling

Binnen Logic4 is het mogelijk om een koppeling te maken met de database van de kamer van koophandel.

Voordat deze kvk koppeling geactiveerd kan worden moet er een contract worden afgesloten met de kamer van koophandel voor het ophalen van deze gegevens. Dit contract kan aangevraagd worden via onderstaande link.
https://developers.kvk.nl/nl/get-started

Let op: Er zijn kosten verbonden aan deze koppeling. Deze kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht door de KvK.

Inrichten

Bij Instellingen > Systeeminstellingen > Systeem (tabblad) moeten de API gegevens ingevoerd worden die je hebt ontvangen van de Kamer van Koophandel.

Nieuwe debiteur op basis van Search

Het is nu mogelijk om in Logic4 een nieuwe debiteur aan te maken op basis van de gegevens van de KvK.

Klik hiervoor op ‘Debiteur aanmaken’ bij Relaties. Je krijgt nu onderstaand scherm te zien.

Klik op ‘Zoeken in KvK’ (1). Onderstaand scherm zal geopend worden.

Je kunt nu zoeken op KvK nummer, bedrijfsnaam of postcode (1). Na het invoeren van de zoekopdracht klik op ‘Zoeken’. Selecteer de juiste debiteur en klik op ‘Geselecteerd’ (2). De gegevens van de geselecteerde debiteur worden overgenomen naar het debiteurenscherm.

 

Debiteur vergelijken op basis van Profile

Naast het zoeken en toevoegen van een nieuwe debiteur is het ook mogelijk om de gegevens van een bestaande debiteur te vergelijken met de gegevens die bekend zijn bij kamer van koophandel. Dit werkt op de volgende manier.

Open de debiteurkaart (wijzig scherm) onderstaand scherm zal geopend worden.

Klik op het oranje knopje naast het KvK nummer (1). Onderstaand scherm zal geopend worden.

Selecteer het juiste adres door op de regel te dubbelklikken of door op ‘Geselecteerd’ te klikken. Onderstaand zal nu verschijnen.

Groen veld = data in KvK en Logic4 zijn gelijk.
Rood veld = data in KvK en Logic4 wijken af.

Je kan nu de data overnemen vanuit de KvK database. Dit kan door te klikken op het pijltje op regel niveau. Je kan ook in 1x alle data overnemen door te klikken op ‘Alles overnemen’. Klik daarna op ‘Verwerken en sluiten’ om de data over te nemen naar de debiteurenkaart. Klik daarna in de debiteurenkaart op ‘Opslaan en sluiten’ om definitief op te slaan.

 

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
3
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.