Webshop

Klantenvertellen / KiyOh klantreviews inladen via XML feed

Klantreviews inladen kan op diverse manieren. Klantenvertellen / KiyOh biedt hiervoor twee mogelijkheden, namelijk via een betaalde XML feed of gratis widget. Een widget brengt beperkingen met zich mee. Twee beperkingen zijn:

  • Een widget gaan ten koste van performance en hierdoor vindbaarheid van je webshop in zoekmachines;
  • Een widget biedt geen ruimte voor vormgeving in je eigen huisstijl.

In dit artikel lees je meer over Klantenvertellen / KiyOh klantreviews inladen via een XML-feed. Jouw Logic4 webshop wordt in vergelijking met gebruik van een widget hiermee sneller geladen, beter gevonden in zoekmachines en blijft visueel aantrekkelijker. De (extra) mogelijkheden hiervan in eigen huisstijl zijn onder meer:

  • Dynamische weergave van sterren, totaalscore en/of individuele reviews
  • Overzichtspagina met Klantenvertellen / KiyOh klantreviews op je eigen shop.

Reviewelementen kunnen op meerdere pagina’s worden vertoond. Denk o.a. aan de homepage, artikelpagina’s en CMS pagina’s.

Voorwaarden voor een Klantenvertellen / KiyOh XML feed:

  • Toegang tot de XML feed. Klantenvertellen / KiyOh vraagt hier een kleine fee per jaar voor. Vraag de locatie (link) van de XML feed zelf op bij Klantenvertellen / KiyOh;
  • 2 af te nemen Lisa uren voor hulp bij jouw (eerste) Logic4 webshop. Voor elke extra shop 0,5 Lisa uur. De consultant helpt je bij de inrichting.

 

Dynamische weergave sterren en totaalscore op homepage

De homepage wil je niet overspoelen met content. Hoe meer content, hoe minder aandacht uitgaat naar de verschillende contentdelen. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om enkel te verwijzen naar de totaalscore van alle reviews. Eventueel aangevuld met de benoeming van het totale aantal reviews. De score en het aantal wordt dynamisch weergegeven op basis van een koppeling met de Klantenvertellen / KiyOh XML feed. Deze score kan naast in cijfers ook in sterren worden gevisualiseerd.

In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om ook enkele individuele reviews uit te lichten. Elementen die hiervoor gelden zijn: klantnaam (karakters), totale score individuele review (cijfers of sterren) en reaction (karakters) wat voor het begeleidende bericht staat.

In je eigen huisstijl kan op verschillende manieren en posities deze functie worden ingezet. Inrichting hiervan verloopt altijd via de consultant. Hieronder een homepage voorbeeld ervan.

help-kiyoh-xml-03

Verwijzing naar Klantenvertellen / KiyOh reviews op artikelpagina's

Hieronder een ander voorbeeld van hoe sterren en totaalscore dynamisch worden weergegeven. Dit op artikelpagina’s van jouw Logic4 webshop. De tekst in het voorbeeld “Klanten beoordelen ons met een” kan naar eigen voorkeur worden gewijzigd. Onze consultant helpt je hier graag bij. Ook is het mogelijk om een toevoeging te benoemen, bijvoorbeeld het totale aantal reviews: “9,4 uit 2059 reviews“. Tot slot kan je ervoor kiezen om de sterren uit te schakelen, maar dit wijkt af van de voorkeur van de meeste bedrijven.

kiyoh_beoordelingen_artikelpagina_desktop

Overzichtspagina met Klantenvertellen / KiyOh klantreviews op je eigen shop

Hieronder een voorbeeld van de extra overzichtspagina met Klantenvertellen / KiyOh klantreviews. LET OP dit voorbeeld bevat geen styling. Ook deze pagina wordt bij afname vormgegeven in de huisstijl van jouw Logic4 webshop. Naar wens kunnen reviews worden weergegeven in cijfers, sterren en/of beiden.

Het voordeel van deze pagina is dat je bezoekers die hierin geïnteresseerd zijn behoudt op je eigen webshop zonder dat zij doorklikken naar een externe Klantenvertellen / KiyOh link.

kiyoh_beoordelingen_reviews-cms-pagina_desktop

Structured data

Voor structured data kan de consultant een website element voor je toevoegen. Dit element zie je niet terug op jouw Logic4 webshop, maar enkel in de code. Lees meer erover in het help artikel Structured data, Schema.org en Rich snippets.

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.