Logic4

Invoeren van de beginbalans

De beginbalans dient ingevoerd in het Memoriaal. De beginbalans wordt ook wel ‘Openingsbalans’ genoemd. De beginbalans is de balans zoals deze op de laatste datum van het vorige boekhoudpakket was. Bij de overgang naar Logic4 zal de consultant en vaak ook de account vragen om de beginbalans in te voeren zodat de kolommenbalans de juiste cijfers toont. Hieronder wordt uitgelegd hoe de beginbalans ingevoerd kan worden.

Invoeren beginbalans

Standaard zit er in het dagboek type ‘memoriaal’ één dagboek genaamd ‘memoriaal’. De beginbalans kan in dat dagboek worden aangemaakt of je kan een nieuw apart dagboek aanmaken waarin de beginbalans wordt geplaatst. Als de wens is om een apart dagboek aan te maken voor de beginbalans dan staat in deze handleiding beschreven hoe dat kan.

 1. Ga naar het tabblad Administratie
 2. Klik onder het kopje ‘Dagboeken handmatig’ op Memoriaal
 3. Open het dagboek waarin de beginbalans ingevoerd gaat worden. In dit voorbeeld is een apart dagboek aangemaakt.

Kies in het dagboek zelf voor ‘Nieuw”. Die knop staat links bovenin het scherm. Vervolgens zal het invoer scherm openen van het dagboek waarin de beginbalans kan worden ingevoerd.

 1. Selecteer de juiste datum voor de boeking. De datum die hier wordt gevuld wordt meegenomen naar de journaalregels. Let Op: Logic4 kent géén periode nul. 
 2. Geef een duidelijke omschrijving mee aan de boeking zodat deze ook makkelijk terug te vinden is.
 3. Voeg middels deze knop en regel toe om de regels voor de beginbalans te kunnen invoeren.
 4. Voeg het bedrag toe op de regel en klik vervolgens op de knop ’toewijzen’ om het juiste grootboek te selecteren in het scherm dat geopend wordt.
 5. Als alle regels zijn toegevoegd is het belangrijk dat debet en credit hetzelfde saldo vertonen zodat het verschil €0,- is.

Sla vervolgens de boeking op door links bovenin op ‘Opslaan en Sluiten’ te klikken.

 

Importeren van een journaalpost

Het is ook mogelijk om een journaalpost te importeren middels de logiport module. Als deze module is aangeschaft is deze zichtbaar op het tabblad ‘Instellingen’.

 1. Ga naar het tabblad ‘Instellingen’
 2. Kies voor de module ‘Logiport’
 3. Kies vervolgens voor het tabblad Administratie
 4. En kies op dat tabblad voor de optie ‘Importeren’
 5. De template kan hier worden gedownload in Excel. De indeling van die template is vast en kan niet gewijzigd. Gebeurd dat wel dan zal de import een foutmelding geven. Nadat de template is gedownload en gevuld kan deze vervolgens worden geimporteerd.

 1. Kies voor Importeren
 2. In het venster wat zich dan opent dient het juiste dagboek gekozen te worden. Hier worden alleen dagboeken getoond van het type ‘Memoriaal’

Nadat het juiste dagboek is geselecteerd en akkoord is gegeven voor de import wordt de journaalpost geimporteerd en zal er een log worden getoond van eventuele fouten of opmerkingen:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.