Instellen van de POS module

• Koppel de kassa bij lokale instelling op de werkplek waar je gebruik wilt maken van de kassa module (POS):

POS

• Indien de kassalade en de pinterminal gekoppeld zijn aan de computer dien je deze in te stellen. Wanneer je dit hebt gekoppeld zal automatisch de kassalade open gaan en wordt het bedrag doorgestuurd naar de pinterminal. De handleiding kan je hier vinden: https://help.logic4.nl/pin-koppeling-instellen/
  • Controleer of de instellingen juist zijn ingesteld in de kassa

kassa

• Transactie boek dient gecontroleerd te worden op de juiste instellingen

transactieboek

Openen/sluiten kasboek

Voordat je gebruik kunt maken van de POS module dien je de kas te openen:

openen-kas

Doordat er een dagboek is geopend zullen alle transacties die je met de POS doet van die dag weggeschreven worden op dit geopende dagboek. Logischerwijs dien je aan het eind van de dag de kas op te maken en zal je het geopende dagboek ook weer sluiten. Hierdoor kan je alle transacties laten het beste terugvinden:

sluiten-kas

Afrekenen via de POS

Nu we de instellingen goed hebben staan en een kasboek hebben geopend kunnen we gebruik gaan maken van de POS module.

Je hebt 2 startpunten van waaruit je kan werken:

1. Vanuit de verkooporder
  2. Vanuit de POS module

Wanneer je gebruik maakt van de POS module heb je meerdere manieren van verkopen:

1. Contante verkoop
  2. Kastransactie
  3. Bestaande orders afrekenen
  4. Nieuwe order aanmaken en afrekenen
  5. Facturen afrekenen

Hiervoor dien je eerst in te loggen wanneer je op de knop klikt ‘Nieuwe transactie’. In het inlogscherm dien je de unieke pincode op te geven:

inloggen-pos

Na inloggen heb je de mogelijkheid om een verkoopoptie te kiezen:

keuze-afrekenen

Wanneer je kiest voor ‘nieuw order aanmaken’, ‘order afrekenen’, ‘factuur afrekenen’ of hebt gekozen voor startpunt 1 (zie begin van dit hoofdstuk) komt het volgende scherm naar voren:

afrekenen-order

Hier dien je op de knop te klikken ‘Afrekenen aan balie’. Voorwaarde is hier dat je een betaalmethode hebt geselecteerd die als balie betaalmethode gebruikt kan worden.

Bij alle mogelijk afrekenopties kom je uiteindelijk op het volgende scherm:

afrekenen-pos

Hier kan je kiezen om een deel contant af te rekenen en een deel pin. Ook kan je kiezen voor een bon, factuur of beide rapporten. Wanneer je de transactie afrondt is de cyclus rond en kan er een nieuwe verkoop vanuit de POS plaatsvinden.

Systeem eisen POS

Systeemeisen:

systeemeisen

De onderstaande bonprinter TM-T88 bonprinter kunnen we aanraden, omdat we zeker weten dat deze goed werkt:

bonprinter