Logic4

Instellen Afterpay

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je Afterpay kunt activeren voor de webshop.

Administratieve instellingen

De klant heeft van Afterpay een Merchant_ID, Portefeuille_ID en wachtwoord gekregen welke Logic4 aan de achterkant moet instellen (WWH). Hier moet ook een Dagboek_ID worden opgegeven. Voordat we dit kunnen doen moet in Logic4 een grootboek en dagboek zijn aangemaakt waar alle betalingen van Afterpay op geboekt gaan worden.

LET OP (Logic4): bij het invoeren van live gegevens in de WWH niet het vinkje voor testmodus aan zetten. Dit gaat enkel goed op het moment dat er test gegevens voor Afterpay is ingevuld.

afterpay

In deze afbeelding kun je zien waar een grootboek en dagboek aangemaakt kan worden voor Afterpay. Allereerst maken we een grootboek aan, omdat we het dagboek aan het juiste grootboek moeten koppelen. Klik hier voor meer uitleg over het aanmaken van een grootboek.

Wanneer we een grootboek voor Afterpay hebben aangemaakt moeten we een dagboek aanmaken. Deze koppelen we dan aan een het aangemaakte Afterpay grootboek. Klik hier voor meer uitleg over het aanmaken van een dagboek.

Aanmaken betalingsconditie

afterpay-betaalmethode

Wanneer we alle administratieve instellingen hebben ingericht dienen we een betaalmethode aan te maken voor Afterpay. Het resultaat hiervan kan eruit zien als in de afbeelding hiernaast. Je ziet hier dat Afterpay gebruikt kan worden tot een maximum van 750,- euro. Ook is het gebruik van Afterpay niet gratis, omdat er een betaalkosten artikel aan gekoppeld is met een basis bedrag. Deze betaalkosten zullen dus als aparte regel op de order worden ingeschoten en op een betaalkosten artikel worden geboekt.

Meer informatie over het aanmaken van een betaalmethode vind je hier.

 

 

 

 

LET OP: de betaalmethode dient bij de verzendmethode(n) nog geselecteerd te worden alvorens hij zichtbaar wordt op de webshop!

LET OP: Ook wanneer Afterpay via Multisafepay loopt moet het MerchantID worden doorgegeven aan de servicedesk om deze betaalmethode te activeren!

TIP: Wanneer je een plaatje / icoontje of tekst wil toevoegen/tonen op de shop, dan kun je hiervoor een CMS item aanmaken waarbij de sleutel overeen komt met die van de betaalmethode!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.