Logic4

Installatiehandleiding

Welkom als nieuwe gebruiker bij Logic4. Met dit stappenplan helpen we je met de installatie van Logic4 Desktop. Aan de hand van deze stappen is de installatie een eenvoudig proces.

  1. Ga naar https://portal.logic4.nl.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in wat je hebt gekregen van je consultant. Klik op ‘Inloggen’.
    Je bent nu ingelogd in de portal.
  3. Indien je nog geen .NET Framework 3.5, .NET Framework 4.5.2, . Net Framework 4.7.2 en/of Visual C++ Redistributable op je pc hebt geïnstalleerd, kun je onder  ‘Systeemeisen‘ de downloadlinks vinden.

  1. Klik op de button ‘Download & Installeer Logic4 Desktop, 64 bits editie‘. Open het gedownloade bestand en doorloop alle stappen totdat de wizard is afgerond.
  2. Open Logic4 Desktop via de snelkoppeling op je bureaublad of via Menu Start.
  3. LET OP: De eerste keer dat je Logic4 Desktop opent moet je de sleutel invoeren. Dit doe je door op ‘Sleutel’ te klikken. Voer hier de sleutel in die je hebt gekregen van je consultant.
  4. Voer nu je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’.

Let op: Het is belangrijk om de .NET Frameworks te hebben geïnstalleerd.

Adobe reader:

Een andere vereiste is dat op de PC waarop Logic4Desktop word geïnstalleerd dat Adobe Reader op de PC aanwezig is.

Dit kun je Hier downloaden.

 

Logic4 Desktop is nu geïnstalleerd.

Een beperkt aantal klanten van Logic4 werkt met een Terminal Server omgeving. De 32-bits versie van Logic4Desktop is een clickonce applicatie en komt daardoor in het user profile terecht. Helaas is Clickonce daarom niet optimaal geschikt voor een terminal server omgeving.
Er zijn klanten die hier work-arounds voor hebben gevonden, maar dat is niet met onze hulp en wij weten daarom niet wat zij hebben ingesteld. Het enige dat wij vermelden op https://portal.logic4.nl is dat de ‘Desktop Experience Feature’ ingeschakeld moet zijn.

Wil je het wachtwoord wijzigen? Log in op portal.logic4.nl en kies voor ‘Wachtwoord wijzigen’ bovenaan de pagina. Vanwege de privacywetgeving (AVG) mogen wij geen wachtwoorden verstrekken of aanpassen voor medewerkers.

TIP: Om meer performance verbetering te behalen ga je na het opstarten naar ‘Lokale Instellingen’ > ‘Layout’ en zet het vinkje voor ‘Experimenteel: Logic4 weergeven in nieuwe layout’.

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
1
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.