Inrichten eenhedenregistratie

Voordat we gebruik kunnen maken van de module eenhedenregistratie zal de module op de juiste manier ingericht moeten worden. Onderstaand vind je de stappen voor het correct inrichten van deze module. Mocht je ondanks deze uitleg toch nog extra hulp nodig hebben dan kun je contact opnemen met de afdeling klantgeluk.

Object typen aanmaken

Als eerste zullen er object typen aangemaakt moeten worden. Binnen een object type vallen meerdere objecten. In dit voorbeeld gaan we drie object typen aanmaken. Namelijk MFC (MultiFunctional Copier), printer en scanner.

Klik vanuit het hoofdmenu op “Eenhedenregistratie” en daarna op “Object typen”. Zie screenshot.

Scherm “Object typen” zal nu geopend worden.

Vul bij Omschrijving object type “MFC” in en klik op “Nieuwe invoer”. Herhaal deze stap totdat alle drie voorbeeld object typen zijn toegevoegd. Bij de laatste object type klik je niet op “Nieuwe invoer” maar op “Opslaan en sluiten”.

Na het toevoegen van object typen kunnen we beginnen met invoeren van de objecten.

Tellertype aanmaken

Het is mogelijk om meerdere tellertypen aan te maken. Je kan bijvoorbeeld een aparte tellertype voor kleur en voor zwart aanmaken. Klik in de Eenhedenregistratie module op “Tellertype aanmaken”. Je krijg nu onderstaand scherm te zien.

Voer een naam in, bijvoorbeeld: Kleur.

Artikelcode voorschot: selecteer hier het artikel waarop het voorschot geboekt moet worden. Dit artikel kan aangemaakt worden vanuit het artikel overzicht.

Artikelcode verrekening: selecteer hier het artikel waarop de verrekening geboekt moet worden. Dit artikel kan aangemaakt worden vanuit het artikel overzicht.

Na het invoeren van de juiste gegevens klik op “Opslaan en nieuw” om nog een tellertype aan te maken. Klik op “Opslaan en sluiten” om verder te gaan.

Het is ook mogelijk om met een puntensysteem te gaan werken. Maak hiervoor 1 hoofd tellertype aan zoals hierboven beschreven. Daarna zal er per punt een losse tellertype aangemaakt moeten worden. Bij teller type selecteer je dan de hoofd tellertype. Bij aantal tikken vul je het aantal in waarmee de tikken vermenigvuldigd moeten worden. Bijvoorbeeld: 1, 2 of 3.

Abonnements types aanmaken

Abonnementen kunnen ingedeeld worden in verschillende typen. Klik op “Abonnements types” voor het aanmaken van verschillende typen. Voer een omschrijving in. Bijvoorbeeld: Huur.

Door een vinkje te zetten bij “Uitlsuiten voor rendementen” wordt dit type niet meegenomen in het rendements overzicht.

Klik op “Opslaan en nieuw” om nog een type aan te maken. Klik op “Opslaan en sluiten” om verder te gaan.

Na het invoeren van de basis instellingen kunnen we het eerste contract aanmaken. Klik hier voor uitleg over het aanmaken van een contract.

Systeeminstellingen

Bij systeeminstellingen in Logic4 kunnen de volgende zaken ingericht worden.

• Negatieve afrekeningen toevoegen op order: teruggave van tellertikken worden op order toegevoegd.
  • Onderhoud orderstatus: selecteer hier de orderstatus die automatisch wordt gekoppeld aan een onderhoud order die gemaakt wordt vanuit de eenhedenregistratie module.
  • Contracten orderstatus: selecteer hier de orderstatus die automatisch wordt gekoppeld aan een order/factuur die gemaakt wordt vanuit de eenhedenregistratie module.

Er is een mogelijkheid om Logic4 te koppelen aan Fleetmanager. Dit werkt d.m.v. een API koppeling. In de systeeminstellingen kunnen de gegevens van de API koppeling ingevoerd worden. Voor meer uitleg over de werking van de koppeling verwijzen wij naar de afdeling klantgeluk.