Logic4

Inlezen rekeningafschrift MT940

Nadat de instellingen voor de bank goed staan is het mogelijk om een MT940 bankafschrift in te lezen. Op het tabblad Administratie wordt gekozen voor dagboeken handmatig > bankboek. Kies vervolgens de juiste bank (welke is ingericht) en kies voor de groene knop ‘Open’ links bovenin het venster. Kies vervolgens voor de gele ster ‘Nieuw’. Dan opent zich het venster waarin het rekeningafschrift ingelezen kan worden. In dat venster kies je vervolgens voor ‘Importeren’ De dropdown die vervolgens verschijnt laat een aantal opties zien. In de meeste gevallen zal hier gekozen moeten worden voor MT940 IBAN bestand importeren.

LET OP: er kan pas een bankafschrift worden geïmporteerd als het beginsaldo van de bank is ingelezen.

Deze gaat mee in de beginbalans op het moment dat de administratie wordt overgezet. Als er geen beginsaldo aanwezig is (deze is dan €0,-) dan dient het beginsaldo van het rekeningafschrift ook €0,- te zijn. Zit er verschil tussen het begin saldo in Logic4 en het beginsaldo van het te importeren rekeningafschrift? Neem dan contact op met uw accountant of financiële afdeling.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.