Logic4

Een inkooplevering koppelen aan meerdere inkoopfacturen

Binnen Logic4 is het niet mogelijk om één inkooplevering te koppelen aan meerdere inkoopfacturen. Het is wel mogelijk om een inkooporder op te splitsen in meerdere inkoopleveringen en die vervolgens te koppelen aan de gewenste inkoopfactuur. De werkwijze die bijna alle klanten hanteren is de volgende:

  1. Bij het maken van een inkooplevering gelijk meerdere inkoopleveringen aanmaken op basis van een inkooporder als je die wilt koppelen aan meerdere inkoopfacturen. Op het moment dat je naar ‘inkooplevering aanmaken’ gaat importeer je de betreffende inkooporder. Stel die heeft 4 regels en daarvan ontvangen jullie 2 inkoopfacturen. Dan importeer je die inkooporder, je verwijdert de twee regels (die samen op één inkoopfactuur staan) en maakt een inkooplevering aan. Vervolgens maak je weer een nieuwe inkooplevering door diezelfde inkooporder opnieuw te importeren (dan zie je de twee resterende regels staan) en daarvan maak je een nieuwe inkooplevering aan. Nu heb je twee inkoopleveringen die je kan koppelen aan twee inkoopfacturen.

Hieronder een aantal screenshots om het e.e.a. te verduidelijken:

Nadat deze inkooplevering is aangemaakt ga je opnieuw naar ‘inkooplevering aanmaken’ en selecteer je weer dezelfde leverancier en dezelfde inkooporder. Bij het importeren staat er nog wel het oorspronkelijk aantal regels in het veld ‘Inkooporder’ maar worden er nog slechts drie regels weergegeven. Die andere drie (zie hierboven) zijn namelijk al toegekend aan een eerdere inkooporder.

Als er vervolgens naar het inkoopleveringen overzicht wordt gegaan dan zijn er twee inkoopleveringen zichtbaar op basis van één inkooporder. In dit geval is zowel inkooplevering 67 als 68 aangemaakt op basis van inkooporder 134.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.