Connectoren

Handleiding 2BA data uitwisseling

Met behulp van dit artikel informeren wij welke functionaliteiten m.b.t. 2BA er allemaal beschikbaar zijn vanuit Logic4 en hoe deze functionaliteiten in de praktijk gebruikt kunnen worden.
2BA is een verzamelplaats van kenmerken en handelsgegevens van producenten en groothandels uit de installatiebranche. Het is mogelijk data op te vragen bij 2BA maar ook eigen data aan te leveren. Op deze manier is het mogelijk uw artikelbestand up-to-date te houden maar ook u zelf bekend te maken op 2BA.
2BA werkt met verschillende dataformaten. Alle functionaliteiten bij Logic4 werken met het INSBOU004 formaat van Ketenstandaard.

Aanmaken van selectieprofielen

Om data vanuit 2BA te verkrijgen wordt er gebruikt gemaakt van selectie profielen. Deze kunt u aanmaken in het web-portaal van 2BA. Er kan hier aangeven worden van welke leverancier(s) u data wilt.
Er bestaan verschillende vormen van profielen:

  • “Volledig bestand”, deze wordt doorgaans gebruikt om nieuwe leveranciersdata in te lezen.
  • “Mutatie bestand”, deze wordt doorgaans gebruikt om bestaande leveranciersdata up-to-date te houden.

Op de website van 2BA kunt u documentatie vinden over hoe een profiel kan worden aangemaakt.
https://www.2ba.nl/documentatie/bestandsuitwisseling/download-bestanden/selectieprofiel-instellen

In het profiel bevindt zich een document genaamd PriceCatalogue.xml. Dit bestand bevat alle informatie met betrekking op de leveranciersinformatie zoals prijzen, artikelomschrijvingen, verpakkingseenheden etc.

In het profiel bevindt zich een document genaamd ProductData.xml. Dit bestand bevat alle informatie met betrekking op de fabrikant informatie zoals ETIM-classificaties, afbeeldingen, bijlages, merken etc.

In het profiel bevindt zich ook een bestand genaamd Export.xml. In dit bestand kunt u algemene informatie zien over het profiel. Dit bestand kunt u visueel inzien door het te openen in een webbrowser.
Het is hierbij van belang dat deze twee documenten bij elkaar in de zelfde map staan.

De verschillende functionaliteiten

Binnen Logic4 wordt onderscheid gemaakt tussen een aantal functionaliteiten.

  • U bent niet volledig afhankelijk van het artikelbestand van 2BA en gebruikt de data voornamelijk om informatie te verrijken. U dient dan LogiPort te gebruiken.
  • Uw artikelbestand is volledig afhankelijk van 2BA. Informatie zoals artikelprijzen, leveranciers, merken etc. moeten overeenkomen met de informatie vanuit 2BA. Hierbij is het van belang te weten dat de data van 2BA leading is. U dient dan de leveranciersconnector te gebruiken.Bij het verrijken van artikelinformatie vanuit 2BA wordt er gebruik gemaakt van ETIM-classificaties. Deze worden in een artikel template verwerkt. Het is dus van belang dat eerst ETIM-data wordt ingelezen. Hierbij kan er gekozen worden om internationale ETIM-data in te lezen of de Nederlandse ETIM-data.2BA maakt gebruik van de Nederlandse ETIM-classificaties dus raden wij u aan deze gegevens te gebruiken.
    http://www.etim.nl/downloads/category/10-etim-6-1-etim-6-0-etim-bouwAls er toch gebruik gemaakt wil worden van de internationale ETIM-classificaties dan kan de link gebruikt worden die zichtbaar is in LogiPort. Zie voorbeeld hieronder:Dit bestand dient gedownload te worden zodat deze later geselecteerd kan worden in LogiPort.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.