Logic4

Het grid instellen en gebruiken

Ieder venster binnen Logic4 bevat (nadat er een zoekopdracht is gegeven) resultaten die worden weergegeven in kolommen. Die kolommen en de indeling daarvan is per gebruiker in te stellen en te beheren. Sommige vensters hebben zoveel kolommen die onmogelijk op één venster kunnen worden weergegeven. Om die reden zijn deze zelf in te richten zodat alleen de belangrijkste kolommen voor de betreffende gebruiker zichtbaar zijn.

Oproepen van het grid overzicht

Binnen ieder venster is het grid overzicht op te roepen door te klikken op het Logic4 logo of op het woord ‘Bestand’. Dat heeft te maken met de versie van de lay-out. Deze bevinden zich altijd linksboven in het venster. Door te klikken op het logo of het woord ‘Bestand’ en vervolgens te kiezen voor ‘Grids’ > ‘Hoofdgrid’ > ‘Mijn grid aanpassen’. Zie hieronder een voorbeeld:

Instellen van kolommen die zichtbaar moeten worden

Vervolgens kan gekozen worden welke kolommen zichtbaar moeten worden. Het kan zijn dat een kolom die gezocht wordt er niet tussen staat. Klik dan eerst op de ‘Reset’ knop. Op dat moment worden de meest recent toegevoegde kolommen opgehaald en toegevoegd. Staat de kolom er dan nog niet tussen dan is deze niet aanwezig. Wellicht kan deze wel toegevoegd worden aan het overzicht. Hiervoor kan een wens worden ingediend in ons platform lisa

Vervolgens kunnen de gewenste kolommen worden geselecteerd. Als er een vinkje achter de kolomnaam staat is deze NIET geactiveerd en dus niet zichtbaar. Een kolom is zichtbaar als er een GEEN vinkje staat. Middels de kolom positie wordt aangegeven of de kolom voor- of achteraan staat. Deze is zelf aan te passen. Als de gewenste kolommen zijn geactiveerd kan er gekozen worden voor ‘Opslaan en Sluiten’. Start vervolgens het venster opnieuw en de kolommen zijn zichtbaar of juist niet meer zichtbaar.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.