Logic4

Google Maps Geocoding API-sleutel aanvragen

In Logic4 Fisi wordt binnen een aantal functionaliteiten adresposities opgevraagd met behulp van Google Maps Geocoding. Om deze functionaliteiten betrouwbaarder uit te kunnen voeren moet er nu in de systeem instellingen een API-sleutel worden ingevoerd. Deze kan worden aangevraagd bij Google.

Met deze API kunt u gratis 2500 aanvragen per dag doen. Het is mogelijk facturatie aan te zetten waarna u per 1000 aanvragen $0,50 extra betaalt.

Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

Google Account

Om een Google API-sleutel aan te vragen moet u beschikken over een Google account.

Google Cloud Platform

Ga naar console.cloud.google.com in uw webbrowser. Als u nog nu niet bent ingelogd, log dan eerst in.

API activeren

Als u voor het eerst in de Google Cloud Platform Console inlogt krijgt u een overzicht te zien. Klik daar op ‘API’s inschakelen en beheren’.

Hierna zal gevraagd worden een project aan te maken. Hier bent u zelf vrij welke naam u invult. Voer een naam in en druk daarna op ‘Maken’. Het aanmaken van het project kan enkele seconden duren. Zodra het project is aangemaakt wordt u vanzelf doorverwezen.

Als het project is aangemaakt wordt u doorverwezen naar het dashboard van het nieuwe project. Hier klikt u op ‘API’s en services inschakelen’.

In de API bibliotheek zoek u op ‘Geo’. Daarna klikt u op ‘Google Maps Geocoding API’.

Vervolgens drukt u op ‘Inschakelen’.

Na het activeren van de API wordt u weer terug verwezen naar het dashboard. Hier klikt u op ‘Inloggegevens’ in het linker menu.

Hier klikt u op ‘Inloggegevens maken’ en selecteert daarna “API-sleutel”.

U krijgt een pop-up te zien met uw nieuwe API-sleutel. Kopieer deze op uw klembord.

Logic4 Fisi - Systeem instellingen

De API-sleutel die zojuist is aangemaakt kunt u nu bij Instellingen > Systeem instellingen > tab Systeem in het veld ‘Google Geocoding API-sleutel’ invoeren.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
1
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.