Logic4

Google Calendar synchroniseren met Agenda

Het is binnen Logic4 mogelijk om je eigen Google Calendar te laten synchroniseren met je agenda in Google. Hieronder wordt kort beschreven welke instellingen daarvoor doorlopen moeten worden.

Agenda aanmaken in Logic4.

Op het tabblad ‘Organizer’ dient te worden gegaan naar ‘Inrichten’ om vervolgens te kiezen voor ‘Agenda Instellingen’. Hier kan middels de knop ‘Nieuwe invoer’ een agenda worden aangemaakt. Dit kan een agenda zijn voor één gebruiker of voor meerdere. Als vervolgens de agenda is aangemaakt kan onder kopje ‘Google Calendar’ de synchronisatie worden ingesteld. Dat kan worden gedaan door de gebruikersnaam van het account in te vullen. Zet vervolgens het vinkje aan bij ‘Synchroniseren met Google Calendar’. Daarna moet er worden geklikt op ‘Logic4 toegang verlenen tot Google’. 

Is het de eerste keer dat er gesynchroniseerd gaat worden met Google Calendar? Neem dan eerst contact op met de Service afdeling. Zij dienen deze functionaliteit aan te zetten.

Instellen zichtbaarheid van de agenda's

Nadat de synchronisatie met Google Calender heeft gedraaid kan het zijn dat er geen afspraken zichtbaar zijn in de agenda. Dit heeft te maken met de instellingen die per agenda kunnen worden ingesteld. Per gebruiker of gebruikersgroep kunnen rechten worden verleend aan agenda’s. Als er wel blauw geblokte stukken zichtbaar zijn in een agenda staat waarschijnlijk (bij die specifieke gebruiker’ het vinkje bij ‘Als bezet weergeven’ aan gevinkt. Is de agenda helemaal niet zichtbaar dan heeft de specifieke gebruiker helemaal geen rechten tot de agenda. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.