Logic4

Geheugenlimiet in Logic4 Desktop (Fisi)

Het kan voorkomen dat Logic4 een probleem met geheugen geeft en dat het geheugen vol loopt op het moment dat je continu schermen opent en acties uitvoert. De ene actie is natuurlijk zwaarder dan de andere maar het kan voorkomen dat Logic4 een bepaald aantal MB’s aan geheugen inneemt waardoor het systeem dermate weinig over zou houden dat Windows je er automatisch uitgooit. Het is zeer aannemelijk dat dit de oorzaak is van het probleem. Logic4 is een ‘Click-Once-Application’ waar Windows een max. geheugen van 1,5 GB voor af kan geven. Kom je hier overheen dan toont windows een error melding en wordt Logic4 afgesloten.

1. Om dit probleem te tackelen is het voor ons prettig dat wanneer een dergelijke melding naar voren komt er een screenshot naar ons toegestuurd wordt waar we de melding in beeld hebben samen met het taakbeheer scherm. Wij kunnen hieruit vervolgens onze conclusies trekken en gerichter zoeken naar het exacte probleem.taakbeheer

2. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een waarschuwing te tonen die naar voren komt op het moment dat je een scherm opent in Logic4 en je bijna aan de max zit qua geheugengebruik. Op deze manier kun je dus je werk afronden, Logic4 opnieuw opstarten en voorkomen dat je tijdens je werk eruit gegooid wordt door Windows. Het advies is om deze in te stellen rond de 900-1000 mb.

lokale-instellingen

Om deze melding in te stellen navigeer je naar ‘Instellingen’ > ‘Systeem’ en klik je op ‘Lokale instellingen’:mb-waarschuwing

Tot die tijd dat we een permanente oplossing hebben gevonden voor het geheugenprobleem kunnen we met bovenstaande 3 stappen zoveel mogelijk proberen om te voorkomen dat de foutmelding naar voren springt.

TIP 1: om het rode kruis in vensters uit te zetten kijk dan op de volgende locatie: https://help.logic4.nl/rode-kruis-vastloper/

TIP 2: om nog meer performance verbetering te behalen ga dan naar ‘Lokale Instellingen’ > ‘Layout’ en zet het vinkje voor ‘Experimenteel: Logic4 weergeven in nieuwe layout’.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.