Overig

Fisi wordt Logic4 Desktop

Waar onze bedrijfssoftware eerder bekend stond onder de naam Fisi, gaat de software vanaf augustus 2019 (sprint 69) verder als Logic4 Desktop. Dit is een nieuwe applicatie die separaat van het huidige Fisi draait en apart geïnstalleerd moet worden op iedere pc. Lees verder voor meer informatie.

Wat verandert er?

 • Logic4 Desktop draait op een vernieuwd .NET framework dat het mogelijk maakt om bepaalde functionaliteit aan het platform toe te voegen (waaronder de MailChimp koppeling en Active reports). Alle LISA wensen en andere doorontwikkeling zal plaatsvinden binnen deze applicatie. De interface en werking van de software blijft hetzelfde, alleen de ‘fundering’ is nieuw en helemaal up-to-date.
 • Fisi blijft voorlopig nog bestaan, maar wordt niet meer doorontwikkeld. Alleen bij hoge nood zullen er hotfixes uitgerold worden.

Wat moet ik doen?

 • Ga na de release van 7/8 augustus 2019 via Microsoft Edge of Internet Explorer naar portal.logic4.nl.
  Let op! Doe je dit via een andere browser, dan kan de applicatie niet goed geïnstalleerd worden.
 • Log in met je gebruikersgegevens.
 • Klik op de button ‘Download Logic4 Desktop’.
 • Volg de instructies op het scherm.
 • Open de Logic4 Desktop applicatie en log in op de gebruikelijke manier. Het is niet nodig om de Sleutel opnieuw in te voeren.
 • Kun je de app niet zelf installeren, bijv. omdat jouw organisatie samenwerkt met een externe ICT dienstverlener? Stel hen dan op de hoogte van deze wijziging, zodat zij het voor jullie kunnen doorvoeren.

Overige informatie

 • Het is mogelijk om zowel Fisi als Logic4 Desktop op de pc te hebben staan. Beide applicaties werken enkel als ‘voorkant’ die informatie haalt uit dezelfde database.
 • Mocht er onverhoopt iets niet soepel lopen in de nieuwe applicatie, dan kun je de oude versie opstarten en gewoon verder werken.
 • Logic4 Desktop is tijdelijk te herkennen aan het icoontje van een desktop met de Logic4 bol erin. Ook het scherm dat je ziet bij het opstarten (het ‘splash screen’) is anders en het versienummer begint met 5.x.x.x (Fisi is 4.x.x.x).

Fisi wordt Logic4 Desktop

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.