Logic4

Factuurdatum aanpassen

In Logic4 is het de datum van factureren ook de datum van de verkoopfactuur. Factureer je dus op 01-01-2021 dan is de factuurdatum ook 01-01-2021. Omdat dat niet in alle gevallen wenselijk is kun je die datum voor één of meerdere facturen aanpassen. Hiermee bepaal je zelf de factuurdatum. Omdat er tijdens het order- en facturatieproces veel handelingen plaatsvinden (ook onderwater) zitten er wel een aantal restricties aan deze functionaliteit:

  • De datum kan maximaal tot 14 dagen terug worden aangepast.
  • De factuurdatum kan niet vóór de datum van de laatste uitlevering liggen. Dus als een order op bijvoorbeeld 24-12-2020 is uitgeleverd. Kan de factuurdatum niet vóór de 24e liggen.

Voor deze functionaliteit dient een licentie aangezet te worden. Is de onderstaande functionaliteit niet zichtbaar, geef dit dan door aan de Servicedesk. Dan kunnen zij het activeren.

Openen van de Automatische facturatie

  1. Ga naar het tabblad Facturatie
  2. Open daar de Automatische Facturatie.

Factuurdatum aanpassen

In het automatische facturatie scherm moeten de volgende stappen worden gevolgd:

  1. Selecteer één of meerdere verkoopfacturen waarvan de datum aangepast moet worden.
  2. Klik vervolgens op de knop ‘Factuurdatum aanpassen’. Als die niet zichtbaar is, vraag dan de Servicedesk om deze te activeren.
  3. In het venster wat verschijnt klik je op het pijltje naar beneden
  4. in de kalender die verschijnt kun je de gewenste datum selecteren die voldoet aan de bovengenoemde criteria
  5. Klik vervolgens op Ok en datum van de facturen wordt aangepast.
  6. Als de datum goed staat kunnen de facturen verwerkt worden door op de knop ‘verwerken’ te drukken

Kolommen zichtbaar maken

Als de datum aangepast is in de beschreven stap hierboven dan wordt deze weergegeven in de daarvoor speciaal toegevoegde kolommen. Dat zijn de kolommen ‘jongste orderdatum’ en ‘Factuur datum’. De kolom ‘jongste orderdatum’ is van belang bij verzamelfacturen. Deze bestaan uit meerdere orders waarbij de jongste orderdatum bepaald wat de nieuwe factuurdatum  kan zijn. Je kunt deze twee kolommen toevoegen via het grid.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.