Logic4

Eigenschappen van een rapport

Hieronder staat beschreven welke eigenschappen er van toepassing kunnen zijn op een rapport en haar objecten.

Settings

report-settingsWe kunnen de settings van een rapport aanpassen en bekijken. Je kunt hier bijvoorbeeld kijken welke marges worden gehanteerd, welke printer settings er zijn, welke styles aanwezig zijn en globale settings. Om te beginnen klik je op ‘Settings’ rechtsboven in je scherm.

Het scherm in bijlage 1 wordt vervolgens geopend. Hier kun je de marges van je rapport aanpassen. Zo kun je hem extra ruimte geven aan de linker-, rechter-, onder en bovenkant.

Daarnaast kun je zoals je kunt zien in bijlage 2 de paper size aanpassen waardoor de hoogte en breedte van de pagina wordt aangepast. Wanneer je labels wil opmaken heb je natuurlijk een ander formaat nodig en zal je dat hier moeten aanpassen. Verder kun je aangeven of het rapport portrait of landscape formaat moet krijgen en of de volgorde van printen gesorteerd moet worden, papier dubbelzijdig afgedrukt dient te worden en welke lade aangeroepen dient te worden.

In bijlage 3 wordt alles qua rapport styling opgenomen. Hier kun je een standaard style aanmaken waar font eigenschappen aan gekoppeld zijn. Het voordeel hiervan is dat je vervolgens alleen op een object een style hoeft aan te geven i.p.v. alles in te stellen.

In bijlage 4 kun je instellen hoe het grid (werkblad achtergrond) vormgegeven wordt en welke eenheid van meten gehanteerd moet worden; inches of centimeters.

Sectie eigenschappen

We kunnen eigenschappen op objecten instellen, maar dit geldt ook voor rapport secties. In de onderstaande afbeelding zie je links de eigenschappen van het rapport. Het interessante van deze eigenschappen is dat je een watermerk kunt instellen. Zo kan je voor test rapporten een ‘TEST’ watermerk toevoegen zodat men weet dat dit rapport niet verstuurd dient te worden. Aan de rechterzijde heb je de instellingen van een rapport sectie. Belangrijk om te onthouden hierin is dat je op deze secties, net als tekst objecten, de ‘CanGrow’ en ‘CanShrink’ functies kunt instellen. Bij Group Header kun je ook nog een dataveld toevoegen aan de eigenschap ‘DataField’. Dit is van belang als je een rapport wilt groeperen en bijvoorbeeld van elke artikelgroep de bijbehorende artikelen wilt tonen i.p.v. onder elkaar in een lijst.
rapport-eigenschappen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.