Logic4

(A) Algemeen eenhedenregistratie

Met de module eenhedenregistratie is het mogelijk om periodiek voorschotten/afrekeningen te factureren richting een klant met een contract.
Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het vastleggen van een contract o.b.v. printer afdrukken of een mobiel abonnement met MB’s.

De basis voor het factureren van opnamen/voorschotten/onderhoud begint vanuit een contract (al is het onderhoudsgedeelte ook los te gebruiken zonder contracten).  Aan een contract zijn alle onderdelen gekoppeld en komen ze samen. In onderstaande diagram is de meest eenvoudige opzet van een contract uiteen gezet:

Bovenstaand diagram zou bijvoorbeeld een contract kunnen vertegenwoordigen met daaraan gekoppeld 1 printer, met 2 afspraken voor zowel kleur als zwart en een abonnement voor bijvoorbeeld huur.
De eenhedenregistratie kan complex worden opgezet met master tellers, mantelovereenkomsten, prijsindexering en zeer uitgebreide contracten. In de helpartikelen wordt de meest eenvoudige opzet al voorbeeld gebruikt. Begin de inrichting van de eenhedenregistratie met behulp van het help artikel Inrichting eenhedenregistratie.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.