Connectoren

De 2BA leveranciersconnector

De leveranciers connector is een losstaande applicatie. Hiervoor is een leveranciersconnectorcode voor nodig. Als u deze niet heeft kunt u deze aanvragen bij Logic4. Voor de leveranciersconnector worden maandelijkse kosten in rekening gebracht.
Voordat u de leveranciersconnector start is het van belang dat u de ETIM-classificaties heeft ingelezen in uw administratie.
Ook heeft Logic4 een aantal gegevens nodig om een data uitlevering te kunnen doen met 2BA.
Benodigde gegevens:

  • Gebruikersnaam van 2BA;
  • Wachtwoord van 2BA;
  • Het domein binnen uw administratie die gebruikt gaat worden binnen 2BA (afbeelding URL’s en deeplinks);
  • Een domein binnen uw administratie die speciaal voor de 2BA koppeling is aangemaakt;
  • Een emailadres waar het 2BA rapport naar toe wordt verstuurd;
  • Een productstatus vervallen;
  • Een productstatus uitlopend;
  • Een start aantal die als artikelcode gebruikt gaat worden voor nieuwe artikelen. Deze wordt automatisch opgehoogd.

Data inlezen
Zodra de connector wordt gestart zullen uw actieve profielen worden gedownload. Eerst wordt de leveranciers data ingelezen, daarna alle fabrikant gegevens. Dit gebeurt per profiel. Als een artikel nog niet bekend is op basis van GTIN-nummer of leverancier in combinatie met leverancierscode wordt er een nieuw artikel aangemaakt. Als een artikel al bestaat worden bestaande gegevens overschreven.

Bij het inlezen van nieuwe artikelen wordt aangeraden een volledige data set aan te maken voor de betreffende artikelen. Zodra u deze artikelen in uw administratie heeft staan wordt aangeraden om het profiel om te zetten naar een mutatie bestand. Op deze manier worden alleen artikelen ge-up-date die zijn aangepast door de leverancier.

Het aanleveren van de data vanuit 2BA naar Logic4

Als de connector klaar is met alle data inlezen is het mogelijk dat er een automatische data aanlevering wordt gemaakt. Dit kan alleen als u uw volledige artikel bestand naar 2BA wilt versturen. Hiermee worden alle artikelen in uw administratie die een GTIN-nummer hebben (deze staat in het veld Barcode 1) en gekoppeld zitten aan uw 2BA feed domein omgezet naar een exportbestand. Deze wordt daarna automatisch verzonden naar 2BA. Als u deze optie uit wilt hebben staan kunt u dit aangeven bij het aanleveren van de accountgegevens aan Logic4.

U kunt de voortgang van de dataverweking 2BA volgen via het web portaal van 2BA. Dit kunt u door in het menu naar de pagina “Uploaden” te gaan.

Hierna klikt u op “verwerkingsqueue”.

Van het 2BA wordt een verwerkingsrapport ontvangen via een email met daarin informatie over de aangeleverde data.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.