Webshop

Custom 404-pagina

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een custom 404-pagina kunt maken. Een custom 404-pagina is een speciale CMS landingspagina voor pagina’s die niet (meer) bestaan. Op deze manier kun je de standaard 404-pagina van extra informatie voorzien.

Aanmaken van de custom 404-pagina

Als eerste stap maak je een losse CMS pagina aan. Als sleutel gebruik je hier 404-page Dit zorgt ervoor dat je de CMS pagina als 404-pagina kunt gebruiken.

Maak de pagina aan

  1. Naam intern: kies hier de interne naam, deze wordt alleen binnen Logic4 Desktop weergegeven.
  2. Naam op website: Kies hier de naam voor op de pagina
  3. Titel: De titel van de pagina, deze kun je leeg laten.

Aanmaken van een pagina configuratie

Nadat er een custom 404-pagina is aangemaakt moet deze gekoppeld worden aan een paginaconfiguratie. Het aanmaken van een paginaconfiguratie doe je bij het tabblad Website –> Configuratie –> Pagina configuratie aanmaken.

Maak een paginaconfiguratie aan

  1. Kies hier een interne naam, bijvoorbeeld ‘Custom 404 pagina’
  2. Voer hier de sleutel 404-page
  3. Kies hier de gewenste taal. Let op: In dit geval dient de taal van de configuratie ook overeen te komen met die van de CMS pagina.
  4. Hier geef je de Breedte en Positie op. In dit geval is dit standaard Breedte: 100 en Positie: 10, omdat je middels opmaak toevoegen (zie volgende stap) invloed hebt op de pagina.
  5. Je koppelt de gemaakte configuratie aan de webshop.

Opmaken van de pagina

Het opmaken van de pagina is geheel naar eigen wens te doen. Bekijk hiervoor ook het artikel CMS landingspagina.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.