Logic4

Bedrijfsartikelen en -barcodes

Het is mogelijk om met aparte bedrijfsartikelen en – barcodes te gebruiken voor debiteuren. In deze handleiding wordt uitgelegd welke zaken er ingericht moeten worden en hoe deze functionaliteit werkt.

Let op:
Om deze functionaliteit te kunnen gebruiken dient er een licentie geactiveerd te worden. Vraag de Servicedesk via help@logic4.nl voor meer informatie.

Als deze licentie is geactiveerd dan is de nieuwe functionaliteit na opnieuw opstarten zichtbaar voor de beheerder. Vervolgens zijn deze te activeren voor de gebruikersgroepen:

Invoeren van bedrijfsartikelen - en barcodes

Nadat het scherm en het gebruikersrecht is geactiveerd kunnen we beginnen met het toevoegen van deze artikelen.

 1. Kies na het aanmaken/wijzigen van een artikel voor het tabblad Bedrijfsartikelen en -barcodes.
 2. Zoek op relatienummer of naam en druk op Enter. Het debiteuren overzicht wordt geopend. Selecteer hier de gewenste debiteur.
 3. Voeg na het kiezen van een debiteur een artikelcode toe voor deze debiteur.
 4. Voeg een bedrijfsartikel barcode toe.
 5. Klik op toevoegen.
 6. Een specifiek bedrijfsartikel voor deze debiteur is aangemaakt.

Het scherm bedrijfsartikelen en -barcodes

Het nieuwe scherm is te vinden via Tabblad: Artikelen –> Groep: Artikelen –> Bedrijfsartikelen en -barcodes:

Werking van dit scherm:

 1. Zoek de debiteur op. Druk op Enter om het debiteurenoverzicht te openen of voer de naam in van de debiteur en druk op Enter om deze alsnog te selecteren.
 2. Indien je wilt zoeken op bedrijfsartikelcode dan voer je deze hier in. Let op: Dit zoek scherm werkt alleen voor het zoeken van bedrijfsartikelen. Zoeken op de standaard artikelcode is niet mogelijk.
 3. Indien het een lange lijst van artikelen betreft voor deze debiteur dan kun je het filter gebruiken om door te filteren op merk en/of artikelgroep.
 4. Hier kun je het aantal labels opgeven welke je wilt printen. Er kan een keuze gemaakt worden voor het type rapport: Producten label.
 5. Je ziet hier het resultaat van het zoeken op het artikel. De bedrijfsartikelen en barcodes worden hier naast de algemene artikelcodes getoond.

Werking van bedrijfsartikelen en -barcodes in het order aanmaken scherm

Er kan op basis van de geselecteerde debiteur een order aangemaakt worden. In het order aanmaken scherm kan worden gezocht op de bedrijfsartikelcode:

 1. Zoek de betreffende debiteur op en selecteer deze om een order aan te maken.
 2. Zoek op de bedrijfsartikelcode. Indien deze kolom nog niet zichtbaar is dan kun je deze toevoegen. Hoe dit werkt wordt hier uitgelegd: Grid instellen

Op welke rapporten kan ik de bedrijfsartikelen en -barcodes toevoegen?

Onderstaande variabelen zijn beschikbaar voor de rapporten. Deze voeg je als Datafield toe aan je rapport.

Deze variabelen zijn voor onderstaande type rapporten beschikbaar:

 • Order
 • Factuur
 • Orderregel artikellabel
 • Pakbon bij uitlevering
 • Productenlabel

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.