Webshop

Banner aan webshop toevoegen

Er kunnen diverse items aangemaakt worden die gebruikt kunnen worden om toe te voegen aan de webshop. Denk hierbij aan banners, sliders, aanbiedingsgroepen, etc. In dit artikel volgt een uitleg hoe er een banner aangemaakt kan worden en hoe de banner zichtbaar wordt op de webshop.

Een Banner aanmaken

Een banner is een online advertentie waarbij grafische vormgeving centraal staat. Voordat er een banner gemaakt kan worden dient er eerst een banner groep aangemaakt te zijn. Banner groepen kunnen aangemaakt worden onder de menu optie ‘website’ en dan vervolgens onder ‘inrichten’. zie ook de screenshot hieronder. In de pagina configuratie kan dan voor de aangemaakt groep gekozen worden. Locatie van de optie banner groepen:

Kies een naam voor de banner groep en klik vervolgens op opslaan en sluiten.

Vervolgens kan een Banner worden aangemaakt. Deze is eveneens te vinden in het menu ‘Website’ en dan door klikken op de knop ‘Banner aanmaken’  onder het menu item ‘Banner’.


 

 

Binnen de banner kunnen verschillende gegevens meegegeven worden:

 

Naam: Geef hier een naam voor de banner in.

Url: Geef hier de website link in die gevolgd moet worden als de banner wordt aangeklikt.

Select Sleutel: Deze wordt niet gebruikt tenzij overlegd met Logic4.

Type: Dient altijd Type 1 te zijn.

Zichtbaar: Hier kan per device aangegeven  worden of het betreffende item moet worden getoond, op welke positie en met welke breedte.

Select afb: Met deze knop kan het betreffende plaatje als banner worden gekoppeld.

 

 

Voorwaarden afbeelding banner:

Banners dienen het PNG formaat te hebben omdat dit het beste resultaat geeft in de webshop.

De webshop zelf is 1200 pixels breed. Wanneer er een banner over volle breedte moet komen dient het PNG bestand dus 1200 pixels breed te zijn. Wanneer er gekozen wordt voor bijvoorbeeld 2 banners naast elkaar kunnen dan dienen de banners 600 pixels breed zijn en bij 3 banners 400 Pixels. Met andere woorden 1200 / (aantal banners) = maximale breedte banner.

Let op!!! Banners die naast elkaar worden geplaatst dienen, in verband met de uitlijning, allen dezelfde hoogte te hebben.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.