Logic4

Artikelgroepen

Artikelgroepen kunnen worden toegevoegd via Artikelgroep aanmaken.

In onderstaand scherm kunnen vervolgens de Merk gegevens worden ingevoerd.

Naam: Naam van de artikel groep
Dochter van: De eventueel bovenliggende artikel groep. Voorbeeld kan zijn ‘Iphone 8′. Deze hangt aan de bovenliggende groep’ Smartphones’.
Korte naam: Een verkorte webnaam weergave voor de Unlimited webshop
Zichtbaar op website: als dit vinkje uitstaat is de groep (en alle onderliggende gekoppelde groepen) niet zichtbaar op de webshop.
Selecteer volgorde: Een weergave volgorde voor op de webshop

Type (groep):

  • Producten koppelbaar met voorraad (voor producten die voorraad bevatten)
  • Groepen koppelbaar (Type groepen waarin geen artikelen komen te staan maar alleen benodigd zijn voor de structuur (hiërarchie). Bijvoorbeeld Hoofdgroep – Subgroep – Artikel
  • Producten koppelbaar zonder voorraad (voor producten die geen voorraad bevatten)
  • Diensten koppelbaar (zonder voorraad) (dit type te gebruiken voor diensten).

Winstpercentage: eventueel een vaste marge hanteren voor producten die in deze groep worden geplaatst
Grootboek omzet: grootboek omzet vullen bij type groepen: Producten koppelbaar met voorraad, producten koppelbaar zonder voorraad, Diensten koppelbaar. Alle omzet van de producten die in de groep worden geplaatst wordt dan geboekt om die omzetrekeningen.
Grootboek inkoop: grootboek inkoop vullen bij type groepen: Producten koppelbaar met voorraad. Alle inkoop van de producten die in de groep worden geplaatst wordt dan geboekt om die inkooprekening.
Grootboek voorraad: vullen bij type groepen: Producten koppelbaar met voorraad.

Tabblad Afbeelding: de afbeelding die hier wordt toegevoegd is zichtbaar als de artikelgroep wordt getoond op de webshop.
Tabblad Vertalingen: op de webshop is het mogelijk om meerdere talen toe te voegen. Hier kan per taal een afwijkende titel, omschrijving, SEO, etc.  meegegeven worden. Om voor de standaard taal SEO optimalisatie en titels aan te passen dient ook dit tabblad gebruikt te worden.
Tabblad website koppelingen: hier kan (mits er meerdere webshops zijn) gekozen worden op welke webshop de artikelgroep zichtbaar moet én mag zijn.

Vanaf nu kunnen er artikelen worden geplaatst in deze groep.

Let op! er kunnen vreemde situaties ontstaan als een bestaande (gebruikte) artikelgroep wordt gewijzigd van type als deze al volledig in gebruik is.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.