Logic4

Artikel variantbalken toevoegen

Een artikel kan verschillende varianten hebben. Hierbij valt te denken aan kleuren, soorten materialen, afmetingen, etc. Binnen Logic4 is het mogelijk deze varianten als variantbalken weer te geven op de webshop. De klant krijgt dan één artikeldetailpagina te zien waarin hij kan kiezen voor het artikel met de gewenste varianten. Dit houdt het overzichtelijk én simpel voor de klant. Hieronder zal worden beschreven hoe de variantbalken worden aangemaakt en vervolgens kunnen worden gekoppeld aan een artikel.

Aanmaken van een variantbalk

De variantbalk(en) worden aangemaakt door op het tabblad ‘Artikelen’ te kiezen voor ‘Artikel variantbalken’ onder het kopje ‘Inrichten’. Daar kunnen vervolgens de volgende velden worden gevuld:

Naam: vul hier de naam van de variantbalk in. De naam die hier gevuld wordt wordt na op het opslaan weergegeven bij ‘Geselecteerd item’.
Sortering: middels getallen kan hier worden aangegeven of een variantbalk hoger of lager weergegeven moet worden op de artikeldetailpagina. Alleen van toepassing als er meerdere variantbalken per artikel worden weergegeven.
Weergeven in filter: als hier een vinkje wordt gezet dan kan er op de webshop gefilterd worden op een waarde uit de variantbalk. Bijvoorbeeld de kleur ‘geel’.
Extra info: Als dit plusje wordt opengeklapt kan er gekozen worden op welke website het filter zichtbaar mag/moet zijn en als er sprake is van een multi language shop welke vertaling er gehanteerd moet worden.

Vervolgens kan er onder ‘Variant opties’ de verschillende variante worden aangemaakt. Middels de sortering kan bepaald worden welke variant als eerste getoond moet worden. Meenemen in filter geeft aan of er op gefilterd kan worden in de webshop. Nadat alles is gevuld kan het er als volgt uit komen te zien: 

 

Koppelen van de variantbalk aan een artikel

Om een variantbalk(en) te koppelen aan een artikel kan er op de artikelkaart worden gekozen voor het tabblad ‘Variantbalken’. Vervolgens kan er linksboven in het venster gekozen worden welke variantbalk(e) en er toegevoegd gaan worden. Er staat standaard ‘<selecteer variantbalk>’. In het voorbeeld hieronder zijn de variantbalken ‘Kleur’ en ‘Materiaal’ toegevoegd aan het artikel 5746544. Vervolgens kun je kiezen welke van de varianten je wilt koppelen. Bij één variantbalk is dat makkelijk. In het voorbeeld hieronder zijn dat er twee. Hierdoor kunnen er combinaties gemaakt worden. Nadat alle vinkjes zijn gezet moet onderaan de pagina gedrukt worden op de knop ‘Alle mogelijke combinaties toevoegen’. Hieronder zijn de kleur Blauw en Katoen gecombineerd wat geresulteerd heeft in artikel 5746544-3. 

Per aangemaakt variantartikel kunnen aparte afbeeldingen en prijzen worden toegevoegd. De prijzen kunnen in hetzelfde scherm als hierboven worden aangepast. Afbeeldingen kunnen worden aangepast door het artikel te selecteren in het ‘Variantbalken’ venster en dan te kiezen voor de knop ‘Artikel informatie’. Klik vervolgens linksboven in het scherm voor ‘Wijzigen’ en kies voor het tabblad ‘Afbeeldingen’.

De variantbalken op de webshop

Nadat de variantbalken zijn gekoppeld worden deze als dropdown getoond op de artikeldetailpagina. Hieronder het artikel wat is voorzien van variantbalken:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
1
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.