Logic4

Aanmaken van een grootboekrekening

Het aanmaken van een grootboekrekening kan via het tabblad Administratie. Vervolgens kun je onder het kopje Inrichten kiezen voor ‘Grootboek beheren’. Klik vervolgens op het de gele ster links bovenin het venster en het venster ‘Grootboek’ zal verschijnen. Hier kunnen de volgende punten worden gevuld voor het aanmaken van een grootboekrekening:

  1. Het gewenste grootboeknummer is hier in te geven. Het aantal cijfers is zelf te bepalen.
  2. De omschrijving van de grootboekrekening
  3. Bij ‘Type’ is aan te geven of het een Balans of Winst en verlies grootboekrekening betreft
  4. Bij ‘Rubriek’ is de subgroep aan te geven onder welke categorie de grootboekrekening valt. Voor een omzetrekening kan dat bijvoorbeeld ‘Omzet’ zijn.
  5. De gewenste BTW code die aan de grootboekrekening gekoppeld moet worden.
  6. Hier kan worden aangegeven of er direct op de grootboekrekening geboekt mag worden. In een aantal gevallen kan dit namelijk niet wenselijk zijn. Denk hierbij aan een grootboekrekening voor de debiteuren en crediteuren.
  7. Als laatste kan er gekozen worden of een grootboekrekening een kostenplaats mag/moet bevatten. Als hier het vinkje wordt aangezet kan er geboekt worden met een kostenplaats.

Niet te verwijderen grootboeken

Hieronder een overzicht van de aanwezige grootboeken. In het rood zijn de grootboeken getoond waarvan wij adviseren deze niet te verwijderen. niet-verwijderen-grootboeken niet-verwijderen-grootboeken

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met de Servicedesk door een e-mail te sturen naar help@logic4.nl
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.