Logic4

Aanmaken van een creditfactuur op basis van een bestaande verkoopfactuur

Nadat een factuur is aangemaakt bestaat de kans dat deze weer gecrediteerd moet worden. Binnen Logic4 is het met één druk op de knop mogelijk om een creditfactuur te genereren. Dat zal hieronder worden beschreven.

Aanmaken van een creditfactuur

Om een creditfactuur op basis van een bestaande verkoopfactuur aan te maken moet deze bestaande verkoopfactuur geopend worden. Dat kan door te gaan naar het tabblad ‘Facturatie’ en daar te kiezen voor ‘Factuur overzicht’. Zoek vervolgens de factuur op door te filteren op bijvoorbeeld datum en status. Open de factuur waarna het volgende venster verschijnt: 

De factuur die hierboven getoond wordt is volledig verwerkt. Dat is te zien aan de grijze regel in de factuur. Via de knop ‘Voorraad mutaties’ kun je zien of er voorraadmutaties zijn gekoppeld aan de factuur. In het voorbeeld hierboven is dat het geval.

Om een creditfactuur aan te maken kan op de knop ‘Crediteer factuur’ worden geklikt. Op dat moment worden de regels in de factuur tegengeboekt en wordt er een nieuwe factuur aangemaakt. Er zal een pop-up verschijnen, kies daar voor ‘Ja’.

Definitief verwerken van de creditfactuur

Nadat de creditfactuur is aangemaakt zal deze automatisch getoond worden op het scherm. Het volgende venster zal getoond worden:

De aangemaakte creditfactuur laat twee groene regels zien. De eerste regels wordt standaard toegevoegd en laat zien dat het hier gaat om een creditfactuur. De tweede regel bevat (in dit voorbeeld) de daadwerkelijke credit. In het veld Omschrijving staat altijd op basis van welke originele verkoopfactuur de creditfactuur is gemaakt.

De regels zijn nog groen omdat de creditfactuur nog niet is verwerkt. Door de te klikken op de knop ‘Verwerken’ en vervolgens te kiezen voor ‘Ja’ wordt de creditfactuur definitief verwerkt. Op het moment dat de factuur verwerkt wordt boekt het systeem automatisch de aantallen terug in de voorraad en wordt boekhoudkundig de omzet, inkoop en voorraad gecorrigeerd.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
1

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.