Webshop

Aanbiedingen in webshop prijslijst

Wanneer je voor een artikel een korting wil geven die voor alle relaties geldt (dus ook de relaties die niet zijn ingelogd) dan zijn er 2 opties:

  1. Korting registreren bij het product als aanbieding
  2. Korting registreren op de prijslijst i.c.m. een actielabel

In deze handleiding wordt de tweede optie uitgelegd.

Artikel toevoegen aan korting op prijslijst

Open de prijslijst die geldig is voor de webshop en ga naar ‘Korting op verkoopprijs artikelen’. Voeg hier het artikel of de artikelen toe waarvoor je een korting wilt geven. Na het toevoegen vul je de korting in die geldt op dit artikel of deze artikelen.

Wanneer je meerdere artikelen in één keer toevoegt, dan kun je voor alle artikelen gelijktijdig de geldende korting instellen. Dit doe je door de artikelen te selecteren (met CTRL + A), op de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor ‘Waarde aanpassen naar’.

Geef vervolgens de gewenste waarde op.

Actielabel aanmaken

Om te tonen dat er op het betreffende artikel korting wordt gegeven, kun je een actielabel aanmaken. Dit doe je onder ‘Artikelen > Actielabel overzicht’.
Voeg hier een nieuw actielabel toe, met bijvoorbeeld de interne naam ‘korting20’. De interne naam wordt niet gebruikt op de shop, maar is voor je eigen administratie.

De kleur van het actielabel wordt bepaald op basis van het veld CSS class. Standaard ondersteund Logic4 de volgende tien CSS class tags: label-green, label-blue, label-orange, label-red, label-pink, label-purple, label-yellow, label-white, label-black en label-grey.

Onder ‘Label vertalingen’ kun je per taal de gewenste tekst opgeven die op het label moet komen te staan.
Onder ‘Website’ koppel je de websites waarvoor het label zichtbaar moet zijn, en onder ‘Artikelen’ koppel je de actie-artikelen waar dit label zichtbaar moet zijn.

Voor het tonen van de ‘van / voor prijs’ op de webshop is een WWH instelling benodigd. Vraag de servicedesk om deze aan te zetten.

Het resultaat op de website zal er als volgt uit komen te zien (afhankelijk van de gekozen CSS class en je huisstijl):

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met Customer Solutions door een melding in te dienen via logic4.topdesk.net
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
0
4

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.