Webshop

4 tips om webshop performance hoog te houden

Als klant bij Logic4 heb je mede invloed op de performance van je webshop. In dit artikel vind je 4 tips om je webshop performance hoog te houden. De 4 tips zijn:

  1. Bestandsformaat van afbeeldingen klein houden
  2. Aanvullende scripts beperken
  3. iFrames en widgets verminderen
  4. Menu-items en -niveaus beperken

1. Bestandsformaat van afbeeldingen klein houden

Door het bestandsformaat van afbeeldingen op jouw CMS-pagina’s zo klein mogelijk te houden, stimuleer je webshop performance. Als ieder plaatje op een pagina 10MB groot is, dan is het onmogelijk om de volledige pagina snel te laden. Afbeeldingen kun je makkelijk comprimeren naar een kleiner formaat. Bijvoorbeeld door afbeeldingen op te slaan als .JPEG (met Photoshop) en/of hiervoor tools te gebruiken als tinyjpg.com. Afbeeldingen die je uploadt bij artikelpagina’s worden automatisch al door Logic4 gecomprimeerd.

2. Aanvullende scripts beperken

Door zo weinig mogelijk extra scripts toe te voegen aan je shop waarborg je de snelheid. Ga na welke eigen custom scripts of third party scripts je hebt draaien en hoeveel langzamer deze jouw shop maken. Op externe scripts heeft Logic4 geen invloed. Deze zijn ook niet noodzakelijk voor het functioneren van jouw Logic4 webshop. Denk aan scripts voor conversie optimalisatie, affiliate marketing en payments. Scripts zoals tracking codes voor Google Analytics & Ads kan de consultant voor je activeren en hoeven niet buiten Logic4 om te draaien.

3. iFrames en widgets verminderen

iFrames worden gebruikt om content van andere websites in te laden in jouw shop. Denk aan YouTube video’s. Widgets zie je vaak terug bij de vertoning van klantbeoordelingen. Overweeg om iFrames te beperken en klantbeoordelingen op te halen via een betaalde XML feed. Dit in plaats van gratis, externe widgets. €100 per jaar is een richtprijs die klantbeoordelingen aanbieders hanteren voor toegang tot de XML feed. Hierbij worden aanvullend development werkzaamheden van Logic4 gevraagd.

4. Menu-items en -niveaus beperken

Performance van je shop hangt mede af van hoe je menu is ingericht. Invloed hierop uitoefenen kan door rekening te houden met het aantal menu-items en -niveaus. Een 10 lagen diep menu vraagt in de regel om meer performance dan een menu dat tot 3 lagen diep gaat. Naast performance voordelen zorgen minder lagen er tevens voor dat bezoekers makkelijker door je webshop heen navigeren. Vaak met meer conversies als resultaat.

Meer over performance verbeteringen?

Lees in dit blog meer over performance verbeteringen die eerder zijn doorgevoerd in Logic4.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem dan contact op met de Servicedesk door een e-mail te sturen naar help@logic4.nl
Geschreven door
Heeft dit artikel geholpen?
1
0

Over Logic4

Logic4 ontwikkelt en implementeert een alles-in-één oplossing voor bedrijfssoftware en e-commerce. Als enige partij in Nederland bieden we een totaalpakket voor webshop, voorraad, artikelbeheer, kassa, inkoop, orderverwerking, CRM, facturatie, boekhouding, B2B/B2C, managementinformatie en meer. Onze klanten zijn (middel)grote groothandels, vakhandels en retailers. Zij profiteren voor een vast maandelijks bedrag van een volledig geïntegreerde frontoffice en backoffice en continue gratis doorontwikkeling.